Griekenland in top 10 beste plaatsen om te pensioneren

8 januari 2023 Bas Wanrooij
Griekenland in top 10 om te pensioneren woning aan zee op Grieks eiland

Ergens aan zee op een Grieks eiland pensioneren

Griekenland staat in de top 10 van beste plaatsen om wereldwijd te gaan pensioneren. Het land staat op de zevende plaats in de ‘Global Retirement Index 2023’ van International Living. In de 32e editie van deze prestigieuze lijst voert Portugal bijna ongenaakbaar de lijst aan als beste land om te gaan pensioneren. Landen worden beoordeeld op factoren als gezondheidszorg, het woningaanbod, kosten van levensonderhoud, het klimaat en de voordelen om hier als buitenlander te gaan wonen. Na Portugal vormen Mexico, Panama, Ecuador en Costa Rica de top 5 van beste landen om te pensioneren in 2023.

Griekenland heeft lage kosten van levensonderhoud

Griekenland scoort goed op kosten van levensonderhoud. Het dagelijks leven in Griekenland is namelijk relatief goedkoper dan in veel andere landen op onze aardbol. Dat eten en drinken een belangrijke en sociale rol heeft in het dagelijks leven wordt gezien als pluspunt voor pensionarissen. Neem daarbij dat de Griekse keuken gezond en veelzijdig is en ouderen in Griekenland nog volop meedraaien in de maatschappij. Ook het aanbod van woningen in het land is vrij goed. Je kunt kiezen voor een woning in stedelijk gebied op met name het vasteland, maar ook voor een afgelegen plek vlak aan zee ergens op een Grieks eiland.

Aangenaam klimaat in Griekenland

Het klimaat in Griekenland behoort tot één van de aangenaamste wereldwijd. De kwaliteit van de gezondheidszorg is hier goed, maar het aanbod hiervan kan nog beter. Tevens werken de Grieken aan extra voordelen voor buitenlanders die willen gaan pensioneren in Griekenland. Hiermee staat Griekenland in de top 10 van beste plaatsen om te pensioneren in 2023. In Europa hebben alleen Portugal (1) en Spanje (6) een betere notering dan Griekenland. Frankrijk volgt op plaats acht en Italië op plaats negen in de Global Retirement Index 2023 van International Living.