Meteora film

28 juli 2013

Meteora film filmposterDe kloosters van Meteora zijn een echte bezienswaardigheid in Griekenland. Meteora staat sinds 1988 op de lijst van werelderfgoed van UNESCO als combinatie van natuur en cultuur en nu dus een Meteora film. Niet voor niets want het zijn en blijven unieke verschijningen de kloosters van Meteora.

Oorspronkelijk waren er 24 kloosters, allemaal gebouwd boven op onbereikbare rotsen, verspreid over een gebied van 1884 hectare. Tegenwoordig zijn er nog vier kloosters die origineel worden gebruikt met religieuze bezetting. Het zijn de kloosters Agios Stephanos, Agia Trias,Varlaam en Meteoron. Je kunt ze bezichtigen tijdens je vakantie in Kalambaka op het vasteland van Griekenland. Ze hebben niet allemaal dezelfde openingstijden en dus bekijk deze goed voor je een bezoek gaat brengen.

Meteora film 8 augustus in de bioscoop

Vanaf 8 augustus draait in 11 Nederlandse bioscopen de film Meteora van regisseur Spiros Stathoulopoulos. De non Urania en de monnik Theodoros worden verliefd op elkaar en zullen moeten kiezen tussen hun spirituele toewijding of wereldrijke passies. De film Meteora deed vorig jaar mee in de officiële competitie van het Filmfestival in Berlijn. Je kunt kaartjes winnen voor de film Meteora op Griekenland.net. Doe mee met de prijsvraag en wie weet mag jij gratis naar de film.

Meteora in James Bond film

Het Agia Triada klooster van Meteora was te zien de James Bond film “For your eyes only” uit 1981. Roger Moore speelde toen James Bond en aan het einde van de film is hij te zien op het klooster. Je ziet dan ook het prachtige uitzicht op Kalambaka en de vallei.