Amorgos decor voor internationale film

3 juni 2020 Bas Wanrooij

Amorgos decor voor internationale film DaughtersOp het Griekse eiland Amorgos zal nog deze maand een deel van een internationale film worden opgenomen. Vanaf 22 juni starten hier opnames voor de film ‘Daughters’, gebaseerd op de gelijknamige dramatische roman ‘Töchter’ van Lucy Fricke. De film zal mede worden gemaakt door Heretic uit Athene en de opnames in Griekenland duren ongeveer twee weken.

Door ‘The Big Blue’ komen nog steeds toeristen naar Amorgos

In 1987 werden opnames op Amorgos gemaakt voor de film ‘Le Grand Blue’ (The Big Blue), welke vanaf mei 1988 in bioscopen wereldwijd te zien was. Nog steeds heeft het Cycladen-eiland profijt hiervan en komen toeristen hierdoor op vakantie naar Amorgos. Ook door de opnames voor Daughters verwacht men in de toekomst toeristen naar het afgelegen Griekse eiland te trekken. De opnames zullen voornamelijk plaatsvinden in Aegiali, maar ook deels in Chora en Asfontilitis.

Twee vrouwen onderweg naar…

Martha en Betty kennen elkaar al meer dan 20 jaar en reizen samen met een doodzieke vader naar Zwitserland. Het zou een laatste rit moeten worden, maar uiteindelijk belanden ze in Italië en Griekenland. Hoofdrollen zijn er voor Birgit Minichmayr, Alexandra Maria Lara en Josef Bierbichler. Of de film ook in Nederland op het witte doek gaat worden getoond, kon de assistent producer van Heretic ons nog niet zeggen.