Griekse wijnhuizen bij beste 100 ter wereld

8 oktober 2014 Bas Wanrooij
Griekse Gerovassiliou bij beste wijnhuizen ter wereld

Griekse wijnhuizen bij beste ter wereld – Gerovassiliou

Het Amerikaanse magazine Wine & Spirits maakt jaarlijks een top 100 van de beste wijnhuizen ter wereld. Dit jaar staan er drie wineries uit Griekenland in deze toonaangevende lijst van het vaktijdschrift. Wine & Spirits heeft 200.000 abonnees. Het zijn Domaine Gerovassiliou uit Epanomi bij Thessaloniki en Gaia en Estate Argyros uit Santorini.

Gefeliciteerd! Bovendien een mooie opsteker voor Griekse wijnen in het algemeen.

Wijnen uit Santorini

Santorini heeft zich goed ontwikkeld als wijngebied. Verspreid over het eiland vind je verschillende wijnhuizen, die je ook tijdens je vakantie kunt bezoeken. Bij elk wijnhuis zijn de wijnen te proeven en bovendien krijg je hier informatie over de druiven en de historie van het wijnhuis. Een tip als je op vakantie bent op Santorini. De wijnhuizen Gaia en Estate Argyros staan dit jaar in de top 100 van Wine & Spirits Magazine.

Wijnen van Gerovassiliou bij beste 100 ter wereld

Gaia uit Santorini bij beste wijnhuizen ter wereld

Griekse wijnhuizen bij beste ter wereld – Gaia

Vangelis Gerovassiliou wordt door veel Grieken gezien als de man die Griekse wijnen wereldwijd beter op de kaart heeft gezet. De Malagousia en Viognier worden door wijnkenners al jaren geroemd. Unieke kwaliteitswijnen en bovendien is het wijnhuis vlakbij Thessaloniki interessant om te bezoeken.

Bekijk in het museum de collectie kurkentrekkers. De grootste collectie kurkentrekkers ter wereld met één van de oudste exemplaren. Je ziet de geschiedenis van de kurkentrekkers in het museum van Gerovassiliou.