4 mooiste stranden bij Molyvos en Petra

29 juli 2024   Bas Wanrooij

Mooiste strand van Molyvos en PetraAls je in Anaxos, Eftalou, Molyvos of Petra vakantie viert op Lesbos waar vind je dan de mooiste stranden? Hier in het noordoosten van het Griekse eiland zijn de meeste stranden vulkanisch en dus bedekt met grijs zand of grijskleurige kiezels. Sommige stranden bij Molyvos en Petra zijn georganiseerd met ligbedden en parasols van bijvoorbeeld een aangrenzende hippe beach bar. Bekijk ook de allermooiste stranden van Lesbos om te bezoeken als je een huurauto hebt. Dit zijn de 4 mooiste stranden bij Molyvos en Petra.

Het lange zandstrand van Petra

Petra heeft niet alleen het mooiste strand in dit gedeelte van Lesbos, maar het is ook het gezelligste strand. Accommodaties liggen met regelmaat direct aan het lichtgrijze zandstrand en beach bars, tavernes en restaurants zorgen voor aantrekkelijk terrassen in de schaduw van tamarisken en heerlijke ligbedden met de nodige parasols. Petra zelf is ook een leuke badplaats met legio terrasjes, shops en de nodige bezienswaardigheden.

Aanaxos beach met gezellige beach bars

Anaxos ligt naast Petra langs de noordkust van Lesbos. Een toeristische bestemming met een lang en op sommige plaatsen breed zandstrand. Ook hier is het zand grijs gekleurd. Leuk zijn de beach bars en tavernes met hun terrassen onder de tamarisken in de schaduw langs het strand. Met ‘het treintje’ kun je naar Petra en Molyvos als je geen huurauto hebt.

Molyvos beach met uitzicht op het mooie stadje

Strand van Molyvos op LesbosHet strand van Molyvos heeft twee gedeeltes. Een kleiner en smaller deel vind je direct onder het stadje bij bijvoorbeeld Congas beach bar. Deze bar is trouwens ook erg gezellig. Op dit strandje kun je even een duik in zee nemen tijdens een warme zomerdag. Overigens vind je het grotere strand wat verderop in de baai richting het oosten.

Dit is al jaren een Blue Flag beach met kiezels en stenen waar je her en der een ligbed kunt huren. Langs het strand vind genoeg restaurants en bars om wat te gaan drinken of eten.

Eftalou beach is in opkomst

Ten oosten van Molyvos kom in de buurt van diverse accommodaties bij het lange strand van Eftalou. Een kiezel- en stenenstrand wat nog grotendeels ongeorganiseerd is. Anno 2024 is er een beach bar geopend op Eftalou beach niet ver van de warmwaterbronnen met luxe ligbedden op het strand.