Zomerseizoen 2023 op Kreta van start

9 maart 2023 Bas Wanrooij
Kreta start vakantie 2023

Kreta vakantieseizoen 2023 van start

Hoewel we hier in Nederland nog winterse buien moeten trotseren komt de eerste vakantievlucht van 2023 al aan op het vliegveld van Heraklion. Gisteren stond namelijk de eerste vlucht van Easyjet uit Engeland gepland, maar deze vlucht is geannuleerd. Zaterdag 11 maart landt nu de eerste charter voor het Kretenzische zomerseizoen 2023 uit Bristol. Daarmee gaat het zomerseizoen 2023 op Kreta officieel dan ook van start.

Eerste vlucht Kreta vanuit Nederland op 3 april

Voorgaande jaren startte Transavia vanaf Schiphol zelfs al tijdens de voorjaarsvakantie met twee wekelijkse vluchten naar het grootste eiland van Griekenland. Dit jaar is dat anders en staat de eerste vlucht vanuit Nederland op ‘N. Kazantzakis airport’ pas voor 3 april gepland. Een vlucht van Transavia van zo’n drie en een half uur, die vertrekt vanaf luchthaven Schiphol. Dit is de start van het zomerseizoen 2023 op Kreta voor Nederlanders.

Verderop in die week volgen vrijwel dagelijks rechtstreekse vluchten naar Kreta. De luchthaven van Heraklion wordt later dit seizoen ook aangevlogen door airlines vanaf Rotterdam/Den Haag, Eindhoven, Groningen en in de maanden juli en augustus zelfs vanaf Maastricht.

Naar Kreta in de meivakantie

In de meivakantie naar Kreta? Je kunt in deze schoolvakantie zelfs rechtstreeks op twee luchthavens vliegen. Naast Heraklion zijn er vanaf Schiphol ook vluchten naar Chania in het westen van Kreta. Tevens wordt er vanaf Brussel en Weeze, net over grens bij Nijmegen, op Heraklion gevlogen deze meivakantie. Bij touroperators, zoals Eliza was here, Ross Holidays, Sunweb en TUI kun je pakketreizen boeken naar Kreta. Het aanbod van dit soort vakanties is vanaf april al divers en hun aanbiedingen naar Kreta zijn het hele zomerseizoen door bij ons op de site te vinden.