Korte vakantie naar Zakynthos

24 februari 2023 Bas Wanrooij
Kies een kortere vakantie Zakynthos

Zakynthos-stad

Wat dacht je van een korte vakantie naar Zakynthos? Hiermee bedoelen we een verblijf van minder dan zeven nachten of acht dagen op het Ionische eiland. Je kunt van april tot en met oktober namelijk vrijwel dagelijks van en naar Zakynthos vliegen vanaf Schiphol. Ook zijn er mogelijkheden om te vertrekken van de lokale luchthavens, zoals die van Eindhoven. Je kunt kiezen voor een pakketreis van vier, vijf of zes dagen bijvoorbeeld. Zelf je vlucht boeken en hier een accommodatie bij zoeken en boeken kan natuurlijk ook. Een korte vakantie naar Zakynthos is weer eens wat anders dan een stedentrip naar Athene of Thessaloniki.

Waar het beste verblijven op Zakynthos?

Op welke bestemming kun je het beste verblijven tijdens een korte vakantie naar Zakynthos? Zakynthos-stad is een goede optie. De hoofdstad van het eiland heeft genoeg faciliteiten. Zo zijn er veel restaurants en hotels te vinden in en rondom het centrum. Zit je liever in een badplaats dichtbij het strand? Dan zijn bijvoorbeeld Tsilivi, Agios Sostis en Kalamaki mogelijkheden om te verblijven. Hier heb je meer accommodaties en bovendien is de keuze met pakketreizen, vlucht en accommodatie, een stuk groter. Bij alle genoemde opties om te verblijven op Zakynthos zit je niet verder dan een half uur van de luchthaven vandaan.

Tips om gaan doen op Zakynthos

Je kunt natuurlijk kiezen om er een korte strandvakantie van te maken. Het Ionische eiland heeft langs de zuid- en oostkust zandstranden en de ruige westkust is eerder rotsachtig. Tips om te gaan doen op Zakynthos tijdens je korte vakantie zijn bijvoorbeeld: een excursie naar het scheepswrak, een boottocht langs de grotten van Keri in het zuiden, een wandeling maken op het schiereiland Vassilikos, een kop koffie drinken op een terras in Bohali of met een huurauto langs de bergdorpen in het noorden. Er is namelijk genoeg te zien en doen op Zakynthos. Keuze genoeg met aanbiedingen voor zo’n korte vakantie naar Zakynthos.