Geen PLF formulier meer nodig voor Griekenland

3 maart 2022 Bas Wanrooij

Geen PLF formulier mer voor vakantie naar GriekenlandVanaf 15 maart hoeven reizigers geen PLF formulier meer in te vullen voor hun vakantie naar Griekenland. Dit heeft de Griekse Minister van Toerisme Vassilis Kikilias zojuist bekend gemaakt. Het reizen wordt dus vereenvoudigd. In 2020 werd dit Passenger Locator Form door de Grieken geïntroduceerd om reizigers uit het buitenland te kunnen traceren tijdens hun vakantie. Dit was ingevoerd om o.a. corona-bestemmingen in Griekenland vanuit het buitenland te beperken. Je hebt vanaf 15 maart 2022 als gevaccineerde Nederlander of Belg genoeg aan je digitale vaccinatiebewijs of -bewijzen in de vorm van een QR-code in de bekende app op je smartphone. Kijk voor alle actuele regels altijd in de Reisapp van ons ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geen PLF formulier meer voor gevaccineerde vakantiegangers

Voorheen diende je uiterlijk 48 uur voor vertrek het Griekse PLF formulier te hebben ingevuld. Zo vergaarde de Griekse regering informatie over je vakantie en waar je verbleef. Niet voor iedereen was het overigens even gemakkelijk om dit formulier online in te vullen. Je kreeg dan per e-mail een bevestiging hiervan met een bijbehorende QR-code. Deze moest je laten zien op de luchthaven van vertrek en bij aankomst op het vliegveld in Griekenland.

Coronaregels Griekenland 5 maart versoepeld

Ook mogen bussen weer helemaal worden gevuld met toeristen om maar naar hun accommodatie te worden gebracht. Dit geldt ook voor excursies. Je dient in de bus wel een mondkapje te dragen. Overigens zijn per zaterdag 5 maart al andere coronaregels versoepeld. Buiten hoef je in Griekenland dan bijvoorbeeld geen mondkapje meer te dragen. Wel adviseren de Grieken om een mondkapje te dragen als je in drukke gebieden terechtkomt. Binnen moet je nog wel een mondkapje dragen.