Griekenland beste vakantieland 2016

5 september 2016
Griekenland beste vakantieland 2016

Griekenland beste vakantieland 2016

Deze week presenteerde het Amerikaanse magazine Condé Nast Traveler haar Readers’ Travel Awards 2016. In de top 20 van favoriete landen om op vakantie te gaan staat Griekenland dit jaar op de eerste plaats. Volgens Condé Nast Traveler is Griekenland het beste vakantieland in 2016. Lezers van het magazine en bezoekers van de website kunnen maar geen genoeg krijgen van de Griekse eilanden en het vasteland. Italië eindigde op de tweede plaats en de top drie wordt afgesloten door de Verenigde Staten.

Griekse eilanden bij beste ter wereld

Het reismagazine heeft de Griekse eilanden gebundeld als groep om op te stemmen en niet allemaal apart genoemd. In de top 20 van beste eilanden ter wereld eindigde de Malediven op de eerste plaats, gevolgd door, hoe kan het ook anders, de Griekse eilanden. De Spaanse Balearen sluiten dit jaar deze top drie af.

Mykonos en Santorini zijn in 2016 erg populair bij Amerikanen als vakantiebestemmingen, maar ook andere kleine Cycladen-eilanden worden graag bezocht voor een vakantie. Ook steden als Chania op Kreta zijn in trek.

Griekse eilanden en Griekenland in top 10

In de overall top 20 van het magazine vinden we twee Griekse noteringen terug. Het is volgens de lezers de ultieme “bucketlist” van reisbestemmingen in 2016. Een samenvoeging van de beste landen, eilanden, hotels en luchtvaartmaatschappijen. Eden Rock op St. Barth’s met een score van 94,73 (maximumscore is 100) voert deze lijst in 2016 aan. Op de vierde plaats vinden we de Griekse eilanden (93,27) en op plaats acht Griekenland (92,51) terug. Twee Griekse noteringen dus in de top 10.