7 mooiste stranden van Rhodos

11 september 2016

Rhodos is het Griekse eiland met gemiddeld de meeste uren zon per jaar in Griekenland en al jaren een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. Langs de oostkust liggen de mooiste stranden van Rhodos. Hoe verder je naar het zuiden van het eiland rijdt, hoe rustiger de stranden. Soms kilometerslange stranden met weinig toeristen; zelfs in het hoogseizoen. Vooral in de omgeving van Lindos is het een paradijs voor strandliefhebbers. Onze top 7 van mooiste stranden van Rhodos.

Mooiste stranden van Rhodos Tsambika beach1. Tsambika – is een lang en breed lichtgeel zandstrand aan de oostkust van Rhodos. Kindvriendelijk en deels georganiseerd met strandstoelen en ligbedden. Langs het strand beach bars en andere horecavoorzieningen, maar geen accommodaties.

Vanaf het Panagia tis Tsambikas i Kiras klooster is het uitzicht op de baai en het Tsambika strand adembenemend. Opvallend is de grote Griekse vlag geschilderd op een rotspartij op het strand.

Mooiste stranden van Rhodos Lindos beach2. Lindos – heeft een fraai strand met uitzicht op het witte dorp en verderop de akropolis. Het dorpsstrand Lindos beach is goed georganiseerd en bedekt met fijn lichtgekleurd zand. In de baai staat zelden wind en de zeebodem loopt geleidelijk af.

Al jaren wappert hier op het populaire zandstrand trouw de blauwe vlag (Blue Flag). Op loopafstand ligt het gezellige en bruisende centrum van het authentieke Lindos en de archeologische bezienswaardigheid.

Mooiste stranden van Rhodos Agios Pavlos beach3. Agios Pavlos beach – is beter bekend als St. Pauls Bay en siert menig ansichtkaart en voorzijde van de jaarlijkse kalender. Het strand zelf is niet zo lang en breed, maar wel georganiseerd met strandstoelen.

De trendy Tambakio taverne maakt hier de dienst uit en in de zomermaanden zal het niet eenvoudig zijn om hier een stekje te vinden. Het uitzicht op de baai is schitterend met de witte Agios Pavlos kapel en het azuurblauwe zeewater.

Mooiste stranden van Rhodos Pefki beach4. Pefki – is het zandstrand van het gelijknamige kustplaatsje aan de zuidoostkust van Rhodos. Pefki beach ligt uit de wind met in de directe omgeving luxe hotels, appartementen en villa’s.

Het strand is kindvriendelijk met de nodige horecavoorzieningen in de buurt en het kraakheldere zeewater kleurt bij Pefki in de mooiste tinten blauw. Je vindt hier meerdere kleine baaien met stranden dicht bij elkaar. Alternatief is het grotere Lardos beach.

Mooiste stranden van Rhodos Agathi beach5. Agathi beach – is een pareltje iets ten zuiden van Archangelos dichtbij Kalathos aan de oostkust van het Griekse eiland. Een kindvriendelijk zandstrand met helder zeewater en een mooi gebied om te snorkelen.

Drie tavernes langs het strand van Agathi en op het strand zijn parasols en strandstoelen te huur. Het mooiste uitzicht op de baai en het zandstrand heb je van bovenaf de ruïne van het Feraclos kasteel aan de zuidzijde van de baai.

Mooiste stranden van Rhodos Glistra beach6. Glistra beach – is een zandstrand iets ten zuiden van Lardos en ligt langs de de doorgaande weg naar Gennadi. Een kleine kantina is aanwezig op het strand met een paar strandstoelen.

De baai van Glistra beach is komvormig en ligt beschut tegen de wind. In de duinvorming achter het strand groeien cederbomen. Het strand is kindvriendelijk door het heldere zeewater en de geleidelijk aflopende zeebodem.

Mooiste stranden van Rhodos Anthony Quinn7. Anthony Quinn Bay – is wellicht het meest bekende strand van Rhodos. In begin jaren ’60 is hier de film Guns of Navarone opgenomen. Op de rotsen boven de baai is het heerlijk toeven op het terras van de lounge bar. Het uitzicht over de Anthony Quinn baai is hiervandaan prachtig. De baai is eigenlijk opgesplitst in meerdere kleine stranden. Je vindt de baai van Anthony Quinn aan de noordoostkust van het eiland Rhodos dichtbij het toeristenoord Faliraki.

Ook Prasonisi beach behoort tot de mooiste stranden van Rhodos en is nog noemenswaardig. Prasonisi is vrij groot, ligt in het uiterste zuiden van Rhodos en er staat eigenlijk altijd (vrij veel) wind. Een populair strand bij windsurfers en andere watersporters.