Griekenland.net adopteert zeeschildpadden

5 februari 2016 Bas Wanrooij
Griekenland.net adopteert zeeschildpad Retsina

Griekenland.net adopteert zeeschildpadden – Retsina

Tijdens De Vakantiebeurs in Utrecht van 13 t/m 17 januari heeft Griekenland.net op haar stand in hal 7 een inzameling gehouden voor stichting Archelon. In totaal is er op de vijf beursdagen € 460,- gedoneerd door bezoekers aan de Griekse stand en deelname aan de Metaxa proeverij. Archelon zet zich in voor zeeschildpadden in Griekenland.

De Caretta Caretta schildpadden, ook wel Loggerhead schildpadden genoemd, komen voor in de Griekse wateren en leggen hun eieren op de Griekse stranden. Met het opgehaalde bedrag wordt twee maanden de gewonde zeeschildpad Retsina verzorgt in het Archelon rescue centre te Athene. Bovendien worden een baby schildpad, een volwassen schildpad en een schildpaddennest geadopteerd.

Baby zeeschildpad Sammy op Kreta

De Caretta Caretta zeeschildpadden komen voor bij Zakynthos, Kreta en de Peloponnesos. Daarbij heb je ook op andere Griekse bestemmingen, als Kefalonia en Volos, kans om er eentje te zien zwemmen. Onze baby zeeschildpad heet “Sammy” en is geboren in het zuiden van Kreta bij Messara op 8 mei 2015. De volwassen schildpad heet “Samantha” en is eveneens afkomstig uit de wateren bij Kreta. Ze is gevonden op 21juli 2015 en draagt een label met de code N0172. De gewonde zeeschildpad Retsina wordt verzorgt bij de stichting zelf in Athene. Ze werd in oktober gevonden in Volos met een flinke hoofdwond. Het schildpaddennest met code L01 is gevonden in Chania ook op Kreta op 17 juni 2015.

Vakantiebeurs 2016 een succes

Certificaten Archelon Griekenland.net zeeschildpadden adoptie

Archelon zeeschildpadden – certificaten Griekenland.net

De Vakantiebeurs in Utrecht trok dit jaar meer bezoekers dan vorig jaar. Liefst 121.593 bezoekers zijn naar deze grootste reisbeurs van Nederland gekomen dit jaar. Meer dan vorig jaar en vooral woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag waren er meer bezoekers op de Vakantiebeurs.

Het publiek geeft aan gemiddeld € 3.376,- per persoon per jaar uit te geven aan vakanties. Europa (68%) heeft de voorkeur voor een reis en Spanje en Italië zijn de populairste bestemmingen.