5 gezellige vakantiebestemmingen op Kos

6 januari 2018 Bas Wanrooij

Kos-stad is gezellige vakantiebestemmingenKos is bij Nederlanders in trek voor vakantie naar Griekenland. De hoofdstad Kos-stad bruist en met haar openlucht museum is het een echte trekpleister. Neem daarbij dat je op Kos, door het grotendeels vlakke landschap, prima kunt fietsen.

Op de fiets over de special aangelegde fietspaden de stad verkennen of lekker een dagje fietsend naar het strand in Lambi, Psalidi, Tigaki of zelfs Marmari. Dit zijn 5 gezellige vakantiebestemmingen op Kos in Griekenland.

Kos-stad – is niet alleen de grootste stad van het eiland, maar ook de drukste toeristische bestemming van Kos. Langs de haven loop je over de boulevard tussen de talloze terrassen door en ook in het oude centrum en rondom “het koffiepleintje” is het altijd gezellig in Kos-stad. Bezoek de oude agora, de Neratzia burcht, de Hadji-Hassan moskee en de 2.000 jaar oude Hippocrates plataan.

Tigaki – is een echte strandbestemming op Kos. Het ligt niet ver van Kos-stad en Tigaki heeft een gezellig kleine boulevard langs het brede zandstrand. Terrasjes met uitzicht op zee en appartementen en hotels liggen verspreid. In april en oktober kun je de flamingo’s zien, die overwinteren in het nabijgelegen meer van Alikes.

Kardamena – is een kustplaats in het zuidoosten van Kos. Het dorpje zelf is sfeervol en bij de haven vol met vissersboten is het gezellig. Op een paar kilometer afstand van Kardamena ligt een grote luxe hotelzone. Hier bevinden zich meerdere luxe resorts bij elkaar. In de zomermaanden is dit met alle toeristen bij elkaar een dorp op zich.

5 gezellige vakantiebestemmingen op KosMarmari – is een badplaats aan de westkust van Kos; niet ver van Tigaki. Het strand is breed, lang en kindvriendelijk. Bij Marmari kun je relaxen aan het zandstrand of gezellig neerploffen op een terrasje. Hier vind je luxe hotels en resorts, waar je niks te kort komt tijdens je vakantie.

Mastichari – is een vakantiebestemming op Kos. Bij de rotonde en de haven vind je de horecagelegenheden. Vanuit de haven vertrekt dagelijks een veerdienst naar het eiland Kalymnos. Op loopafstand van de haven van Mastichari bevindt zich het Lido waterpark met glijbanen en meerdere zwembaden.

We hebben online heel veel vakantie aanbiedingen naar Kos voor je verzameld met dagelijkse updates. Handig om te kijken of er een reis voor je bijzit. Op naar een leuke vakantie met onze top 5 van gezellige vakantiebestemmingen op Kos.