Het hele jaar naar Santorini en Thessaloniki

2 december 2015 Bas Wanrooij
Het hele jaar door naar Santorini in Griekenland

Het hele jaar door naar Griekenland – Santorini

Griekenland wil graag een vakantiebestemming zijn voor het hele jaar door. Veel Griekse eilanden zijn grotendeels afhankelijk van zon, zee en strand toeristen, maar er zijn genoeg Griekse bestemmingen waar het weer niet één van de hoofdrollen speelt.

Steden als Athene en Thessaloniki, en tevens het Griekse eiland Santorini, zijn het hele jaar door een trekpleister. De mogelijkheden van Griekenland voor het najaar en de winter zien we nog te weinig.

Het hele jaar door naar Santorini

Natuurlijk is een zonnetje met 30 C aantrekkelijk om naar Santorini op vakantie te gaan, maar met 20 C en een paar wolkenvelden kun je op het Cycladen-eiland ook bijna alles doen. Een bestemming in Griekenland die het hele jaar door bij de toerist “top of mind” hoort te zijn. Santorini trekt voornamelijk toeristen die geïnteresseerd zijn in oude schatten, geologie, gastronomie en traditionele (lokale) architectuur. Daar kun je hele jaar door van genieten op het Griekse eiland.

In 2016, 150 jaar na de vulkaanuitbarsting, wordt gestart met de promotie als winter.bestemming Vanuit Athene gaan er dagelijks maximaal vluchten naar Santorini in de winter, hoteliers houden hun accommodaties voor het eerst in de winter open en vanuit de haven van Piraeus zijn er dagelijkse veerdiensten. Vanaf de luchthavens Amsterdam en Eindhoven vliegen er minimaal vier lijndiensten van Transavia per week naar de Griekse hoofdstad Athene in de wintermaanden.

Het hele jaar door naar Thessaloniki

Het hele jaar door naar Thessaloniki in Griekenland

Het hele jaar door naar Griekenland – Thessaloniki

Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland, is ook het hele jaar door te bereiken en interessant om te bezoeken. Net als de hoofdstad Athene. In de winter is het achterlandschap van de streek Macedonië een tip om te bezoeken. De bergdorpen, watervallen van Edessa, warmwaterbronnen van Pozar (Loutraki) en ski resorts als Kaimaktsalan (Mount Voras) zijn aanraders voor een bezoek in de wintermaanden. En met een huurauto kun je een stedentrip naar Thessaloniki hier prima mee combineren.

Op de luchthaven van Thessaloniki wordt er vanaf begin februari meerdere keren gevlogen door Transavia vanaf Schiphol. Ryanair vliegt het hele jaar door naar Thessaloniki vanaf Weeze Airport.