Rhodos en Santorini in top 10 trending bestemmingen voor deze zomer

23 maart 2022 Bas Wanrooij

Rhodos en Santorini in top 10 trending bestemmingen voor deze zomerAls we bezoekers van Tripadvisor moeten geloven zijn de Griekse bestemmingen Rhodos en Santorini trending voor deze zomer. Zowel Rhodos als Santorini staan namelijk in de top 10 trending bestemmingen voor deze zomer wereldwijd en ze worden dus steeds populairder. Het Spaanse eiland Mallorca voert deze lijst aan dit jaar en wordt een sprookjesachtige eilandbestemming genoemd in de Middellandse Zee. De Egyptische hoofdstad Caïro wordt als runner-up getipt en Rhodos sluit de top drie af. Santorini vinden we terug op de tiende plaats.

Rhodos en Santorini ontwikkelen zich steeds verder

Rhodos zet vol in op duurzaamheid en wil graag de grootste duurzame bestemming worden van de Dodekanesos eilandengroep. Samen met de Griekse regering en reisgigant TUI wordt hier de komende jaar flink geïnvesteerd in vergroening van deze destinatie. Neem daarbij dat Rhodos-stad zich graag ontwikkelt voor korte citytrips en dat dit Griekse eiland gemiddeld de meeste zonuren per jaar heeft.

Op Santorini zijn in de stadjes Fira en Oia hotels zelfs in de wintermaanden geopend. Het eiland wil zich meer en meer ontwikkelen als een Griekse bestemming voor het hele jaar door. Ook in de wintermaanden kun je namelijk genieten van het spectaculaire uitzicht en fraaie zonsondergangen. Goed, je zult ’s avonds een truitje nodig hebben en er kan in deze maanden een buitje vallen.

Tips voor Rhodos en Santorini deze zomer

Santorini populair als Griekse vakantiebestemming in 2022Voor Rhodos is een bezoek aan het Middeleeuwse oude gedeelte van de hoofdstad een tip. Slenter lekker rond en strijk neer ergens op een terrasje in de schaduw. Of ontdek Rhodos-stad op de scooter. Weer eens wat anders. Natuurlijk mag Lindos niet ontbreken in je lijstje om te gaan bezoeken met haar gezellige centrum, mooie stranden en akropolis. Als dagtochtje is een bootexcursie naar de eilanden Chalki of Symi een andere tip.

Voor wandelaars is de wandeling van Fira naar Oia langs de rand van de caldera een aanrader. Onderweg word je getrakteerd op de mooiste uitzichten in de oude krater en op de Kameni-eilanden. Combineer Santorini met bijvoorbeeld Ios, Folegandros of Amorgos tijdens je reis. Zo heb je meerdere vakanties in één. Veerdiensten gaan er genoeg en leuk om hier dan ook een paar dagen te blijven.