Griekse archeologische sites en musea gratis WiFi

7 december 2015 Bas Wanrooij
Akropolis gratis wifi in Griekenland

Gratis WiFi op de Akropolis in Griekenland

In 2016 krijgen 19 Griekse archeologische sites en musea gratis WiFi. Bezoekers kunnen tijdens hun bezoek gebruik van draadloos internet van telecomleverancier Cosmote.

Toeristen kunnen zo gemakkelijker en natuurlijk goedkoper foto’s en info delen via hun sociale media, maar ook reviews plaatsen op vakantie-gerelateerde beoordelingssites tijdens een bezoek. Zo krijgen de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden meer aandacht, wat dient te resulteren in meer bezoekers.

19 bezienswaardigheden Griekenland gratis WiFi

Het plan voor gratis WiFi in de 19 belangrijkste archeologische bezienswaardigheden en musea in Griekenland dient nog te worden goedgekeurd door het Griekse Ministerie van Cultuur. Een prominente Griekse culturele instantie (CAS) heeft zijn goedkeuring al verleend.

Voor vakantiegangers biedt de gratis WiFi op deze locaties in Griekenland een uitkomst. Ondanks dat roaming voor toeristen EU lidstaten een stuk voordeliger is geworden, is dat voor Britten, Japanners en Amerikanen en Russen in Griekenland niet direct het geval. Gratis WiFi biedt ook deze toeristen de mogelijkheid om een foto van bijvoorbeeld de Akropolis real-time op Facebook te zetten.

Athene krijgt meeste gratis WiFi hotspots

De Griekse hoofdstad Athene krijgt de meeste gratis WiFi hofspots. Niet verwonderlijk natuurlijk met zoveel culturele hoogtepunten. De Akropolis, het Byzantijnse en Christelijke museum en het nationaal archeologische museum staan hier op de lijst. Op de Peloponnesos zijn de WiFi-plannen voor Epidaurus, Mycenae, Korinthe en Olympia, terwijl op Santorini Akrotiri deze mogelijkheid krijgt.

In Lindos en het Paleis van de Grootmeesters op Rhodos, maar ook in het nationaal archeologisch museum van Heraklion, Knossos en op Spinalonga op Kreta kun je binnenkort gratis internetten. De overige bezienswaardigheden zijn Delos, Delphi, Sounio, Vergina, Dodoni en het archeologisch museum van Thessaloniki.