Vakantie naar Kythira

1 augustus 2017 Bas Wanrooij
Vakantie naar Kythira uitzicht op Kapsali

Vakantie naar Kythira – uitzicht op Kapsali

Kythira is onderdeel van de Ionische eilandengroep en ligt ten zuiden van de Peloponnesos. Een vakantie naar Kythira kun je zowel georganiseerd boeken als zelf samenstellen. Je vliegt vanaf Schiphol, van april tot en met oktober, rechtstreeks met Transavia in drie uur en een kwartier naar de luchthaven van het eiland.

Een vakantiebestemming om te wandelen, te genieten van de mooie natuur, de rust, de gezellige dorpjes en de prachtige stranden. Een stukje Griekenland wat nog niet ontdekt is door het massatoerisme.

Genieten en ontspannen op Kythira

Als je op zoek bent naar een Griekse vakantiebestemming om te relaxen en te genieten van het authentieke Griekenland, dan is dit eiland een aanrader. De meeste georganiseerde wandelroutes zijn goed begaanbaar en variëren van drie tot acht kilometer in lengte. Reken op wandelingen van één tot drie uur en de meeste wandelpaden zijn ook voor kinderen goed te belopen. Je kunt bijvoorbeeld van Chora naar Kapsali wandelen voor een schitterend uitzicht of bij het dorpje Mylopotamos de watermolens, oude stenen bruggen en watervallen ontdekken. De fraaie watermolen van Filippi’s is gerestaureerd en kom je tegen langs het meest gelopen wandelpad van Kythira.

De mooiste stranden op Kythira

Vakantie naar Kythira kerkje

Vakantie naar Kythira – kerkje in het binnenland

Op een paar kilometer afstand van Kythira ligt Simos beach, één van de mooiste stranden van Griekenland, op het eilandje Elafonissos. Maar ook op Kythira kunnen strandliefhebbers hun hart ophalen. Diakofti beach is een plaatje en het zeewater kleurt hier 50 tinten blauw. Ook Kapsali beach, een georganiseerd strand, is fraai en bovendien heb je een mooi uitzicht op het fort van Chora. Fyri Ammos is een ander mooi strand en tevens lang en op sommige plaatsen breed. Het ligt in het zuidoosten van Kythira en won in het verleden al een Starfish award.

Vakantie naar Kythira kun je georganiseerd boeken bij Ross Holidays. Er is ook de mogelijkheid om een ‘seat only’ te boeken en zelf je accommodatie(s) erbij te zoeken ergens op het Griekse eiland.