Appartement favoriet vakantie Griekenland

6 juni 2018 Bas Wanrooij

Appartement favoriet vakantie GriekenlandAls we mogen en kunnen kiezen verblijven we het liefst in een appartement tijdens onze vakantie in Griekenland. Uit een poll op Griekenland.net, waar 1.300 bezoekers aan hebben deelgenomen, blijkt dat 50% van de deelnemers graag een appartement boekt om te overnachten op een Griekse vakantiebestemming.

Ook hotels scoren goed bij Nederlanders voor in Griekenland. Met 32% van de stemmen staat deze accommodatie op de tweede plaats dit jaar.

Verblijf in villa in Griekenland in opkomst

Het verblijf in een (luxe) villa in Griekenland tijdens je reis of vakantie is in opkomst. 7% van de ondervraagden kiest voor deze accommodatie op een Griekse vakantiebestemming. Hiermee is een villa na een appartement en hotel de derde optie voor Nederlanders. Het aanbod van vrijstaande vakantiewoningen en luxe villa’s is in Griekenland de afgelopen jaren toegenomen. Men kiest ervoor om meer met de familie te genieten tijdens een vakantie en een rustig gelegen ruime accommodatie past hierbij.

Vraag naar grotere appartementen

Families met kinderen hebben het liefst een appartement met drie of meer kamers tijdens hun reis. In Griekenland worden meestal appartementen aangeboden met twee kamers, waar echtparen vooral blij mee zijn. De studio, met één woon/slaapkamer, wordt dan ook slechts door 4% van de ondervraagden gekozen als accommodatie.

Andere verblijfsopties die konden worden gekozen zijn: camper (3%), camping (3%), cruise (1%) en zeilboot (1%).