Kos krijgt nieuw vliegveld

6 december 2017 Bas Wanrooij
Kos krijgt nieuw vliegveld

Kos krijgt nieuw vliegveld

Het Griekse eiland Kos krijgt een vernieuwd vliegveld. Na de overname door Fraport zijn er concrete plannen om het drukke Hippocrates International Airport uit te breiden en grotendeels te vernieuwen.

Met een budget van 30 miljoen wordt de terminal drie keer zo groot als de huidige. In de zomer van 2020 hoopt men de nieuwe terminal al te kunnen opleveren en in gebruik te nemen.

Kos airport 850.000 toeristen

Kos airport kreeg in 2016 ruim 850.000 internationale toeristen te verwerken (bron: INSETE). Iets meer dan 75.000 vakantiegangers uit Nederland kwamen dat jaar naar Kos. Duitsers en Engelsen zijn het meest gezien als toerist in de zomermaanden op het Griekse eiland. Ook Italianen vieren hier graag hun vakantie. Kos-stad is de populairste vakantiebestemming en Kardamena, Tigaki en Marmari zijn andere badplaatsen op het eiland.

Met de uitbreidingen van de terminal en faciliteiten kan de luchthaven doorgroeien. Tevens zal de stroom toeristen in de zomermaanden beter kunnen worden verwerkt. Vanuit Kos kun je andere eilanden als Kalymnos, Leros en Astypalea met de veerboot bereiken.