Kreta en Corfu bij voordeligste bestemmingen voor gezinnen

16 augustus 2014 Bas Wanrooij
Kreta voordelig als vakantiebestemming

Kreta en Corfu voordelig voor gezinnen

De sterke Engelse pond maakt het deze zomer voor Engelsen aantrekkelijk om op vakantie te gaan naar populaire vakantiebestemmingen. Griekenland werd door hun sterke munt dit jaar zo’n 10% goedkoper voor Britse toeristen. Post Office Family Holiday Report 2014 deed onderzoek op tal van vakantiebestemmingen in Europa naar lokale prijzen van verschillende producten. Hoeveel kost bijvoorbeeld een flesje water of het huren van een waterfiets? Kreta en Corfu staan bij de zeven voordeligste bestemmingen voor gezinnen.

Kreta in top drie voordelige vakantiebestemmingen

Kreta is dit jaar volgens de onderzoekers 26,9% goedkoper geworden, zonder rekening te houden met de sterke Engelse munteenheid. Op Kreta zijn een schepje en een emmertje voor de kinderen op het strand, een snorkelset, antimuggen crème en het huren van een ligbed op het strand het voordeligste. Daarentegen is het huren van een waterfiets op Kreta weer erg duur in vergelijking met andere Europese vakantiebestemmingen. Waar op het Griekse eiland dit onderzoek heeft plaatsgevonden is niet bekendgemaakt.

Prijzen voor maaltijden in restaurants op Kreta daalden gemiddeld met 24% dit jaar. Sunny Beach in Bulgarije en de Costa del Sol in Spanje staan net als vorig jaar op de eerste en tweede plaats van de lijst met voordeligste vakantiebestemmingen. Corfu staat dit jaar op de zevende plaats en is gemiddeld wel zo’n 15% duurder dan Kreta. In de jaarlijkse top 14 staan verder geen andere Griekse vakantiebestemmingen.

Griekenland in top 10 luxe vakantiebestemmingen

Griekenland staat dit jaar in de top 10 van Virtuoso voor luxe populaire vakantiebestemmingen en ook in hun top 10 “hot list”. Deze laatste lijst laat de tien grootste stijgers zien van het luxe reisnetwerk Virtuoso en Griekenland neemt met een stijging in populariteit van 57% de negende plaats in. Oia op Santorini, maar ook Elounda op Kreta en Costa Navarino op de Peloponnesos zijn luxe vakantiebestemmingen die in trek zijn.