Mykonos grote winnaar deze zomer

19 augustus 2014 Bas Wanrooij
Mykonos grote winnaar deze zomer als vakantiebestemming

Mykonos zeilboot en zee tijdens vakantie

Het eiland van de wind Mykonos is grote winnaar deze zomer als vakantiebestemming in Griekenland. In de eerste zeven maanden steeg het aantal toeristen met het vliegtuig met 40% ten opzichte van vorig jaar. Ook beroemdheden komen graag op Mykonos als voetballers Christiano Ronaldo en Manuel Neuer en Hollywood actrice Lindsey Lohan. Onze eigen DJ Afrojack bestempelt Mykonos in een interview met de BBC als een goed alternatief voor Ibiza.

Feesten op stranden van Mykonos zijn goedkoper dan Ibiza

Op de stranden aan de zuidkant als Paradise beach en Super Paradise beach is het zeker in de zomer één groot feest. Internationale DJ’s vliegen op en aan en draaien dezelfde sets als op Ibiza, Saint Tropez of Sardinië. Een kaartje voor een optreden op Mykonos van Afrojack kun je al kopen vanaf 10 euro, terwijl je voor dezelfde set op Ibiza 75 euro moet neertellen. Cavo Paradiso is één van de grootste clubs van Mykonos nabij het strand van Paradise beach.

Rustige stranden in het noorden van Mykonos

De rustige en minder georganiseerde zandstranden van Mykonos vind je aan de noordkant van het eiland. Eenvoudig te bereiken en ideaal als je de drukte en de luxe van de stranden aan de zuidkust van het eiland even wilt mijden. Op stranden als die van Ornos beach en Psarou beach klinken niet de beats van DJ’s en kun je genieten van luxe en heerlijke Griekse gerechten. Vergeet Mykonos-stad (Chora) zeker niet als je naar Mykonos op vakantie gaat. Hier liggen overigens in de haven en voor de kust de grootste en mooiste jachten en zeilboten.