Kreta en Zakynthos favoriet bij Nederlanders

12 mei 2016 Bas Wanrooij
Kreta en Zakynthos favoriet bij Nederlanders in 2016

Kreta en Zakynthos favoriet – kerk Rethymnon

Kreta en Zakynthos zijn de favoriete Griekse eilanden voor Nederlandse toeristen. Uit onderzoek van Griekenland.net is gebleken dat 16,4% Kreta als favoriete kiest en 16,2% heeft de voorkeur voor Zakynthos dit jaar. In totaal hebben 3.462 bezoekers hun stem uitgebracht de afgelopen maanden.

Ook vorig jaar en het jaar ervoor werd Kreta gekozen als favoriete Griekse eiland bij Nederlanders. Zakynthos stond vorig jaar op de zevende plaats in de top 10 voor Griekenland.

60% meer stemmen en Corfu op plaats drie

Dit jaar is het aantal stemmers met 63,8% gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Toen brachten 2.115 Griekenlandfans hun stem uit in de poll. Corfu is dit jaar op de derde plaats geëindigd en kreeg 11,6% van de stemmen. Vorig jaar eindige het Ionische eiland nog op de tweede plaats (15,1%). Kos, Santorini en een ander Grieks eiland, waarop niet gestemd kon worden, staan dit jaar respectievelijk op plaats vier, vijf en zes.

Rhodos en Samos minder populair

De eilanden Rhodos en Samos zijn minder populair dan vorig jaar. Op plaats zeven en acht zijn ze dit jaar geëindigd. Vorig jaar stond Samos nog op plaats vier en Rhodos ook in de top vijf. Lesbos en Kefalonia sluiten de top 10 dit jaar af. Net als voorgaande jaren konden bezoekers kiezen uit negen verschillende Griekse eilanden en de mogelijkheid voor een ander Grieks eiland.