Op vakantie naar Rhodos

7 mei 2016 Bas
Op vakantie naar Rhodos in Griekenland

Op vakantie naar Rhodos – St Paul’s bay

Rhodos is de meest zonzekere vakantiebestemming van Griekenland. Althans het Griekse eiland met de meeste zonuren per jaar. Zo kan het in november overdag nog 20 tot 25 graden zijn en in maart of begin april soms al even ’s zomers zijn. Op vakantie naar Rhodos gaan is meer dan zon, zee en strand.

Een bezoek aan de historische hoogtepunten Lindos, het oude gedeelte van Rhodos stad en Kamiros mag niet ontbreken tijdens je reis naar het grootste eiland van de Dodekanesos. Maar er is veel meer te doen en te bezichtigen op Rodos.

Mooiste stranden aan de oostkust van Rhodos

De mooiste stranden van Rhodos vind je aan de oostkust. In het noorden is de Anthony Quinn baai prachtig en ook te zien in de film Guns of Navarone. Verder naar het zuiden zijn de stranden van FalirakiTsambika, Lindos, Agios Pavlos (St Paul’s) en Pefki schitterend. Een verborgen paradijsje is Glystra beach richting Gennadi. Voor windsurfers is Prasonisi in het uiterste zuiden van het eiland een optie.

In het noordwesten van Rodos bij de badplaatsen Ialyssos en Ixia nog lange, maar smalle stranden. Meer bedekt met kiezels en hier waait regelmatig een noordenwind.

Honing en wijn mooie souvenirs van Rhodos

Op vakantie naar Rhodos Glystra beach

Op vakantie naar Rhodos – Glystra beach

Wijnproducent CAIR maakt witte, rosé en rode wijnen. Bovendien maken ze mousserende wijnen. Een soort champagne, maar dan van Rhodos. Proeven tijdens je vakantie en bovendien een fraai souvenir voor thuis. Verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten op het eiland. In Embona, het zuidwesten van Rhodos, ligt de wijnstreek van het eiland. Hier kun je meerdere wijnhuizen bezoeken als Emery tijdens je vakantie.

Honing wordt veel geproduceerd op Rhodos. Variërend van bloemenhoning tot honing van naaldbomen. Deze laatste honing is wat donkerder van kleur. In het bijenmuseum bij Pastida kom je alles te weten over honing van Rhodos. Ook voor kinderen leuk om te bezoeken.

Pakketreis of zelf vliegticket naar Rhodos boeken

Pakketreizen, vlucht met transfer en accommodatie, worden er in Nederland en België genoeg aangeboden naar Rhodos. Reisorganisaties hebben geregeld last minute aanbiedingen naar Rhodos. Een andere mogelijkheid is om zelf een vliegticket naar Rhodos te boeken en hierbij een appartement, villa of hotel te zoeken. Een huurauto erbij en je kunt op vakantie naar Rhodos.