Kreta zet in op verlenging van het seizoen

7 maart 2014 Bas Wanrooij
Kreta vakantie souvenirs olijven

Kreta het hele jaar door – heerlijke olijven

Kreta wil graag een vakantiebestemming zijn voor alle seizoenen. In maart en april kun je prachtige wandelingen maken op Kreta en is de natuur op zijn mooist. Sneeuw op de hoogste bergtoppen is niet ongebruikelijk en veel bloemen en planten staan in bloei. Neem daarbij dat het nog niet te warm is overdag en natuurlijk ook geen hoogseizoen qua drukte. Kreta zet in op verlenging van het seizoen en laat zien wat je allemaal kunt zien en ondernemen. Ook buiten het hoogseizoen.

Heerlijk wandelen op Kreta in maart en april

Ook oktober en november zijn vaak nog mooie reismaanden voor Kreta. De temperatuur overdag is aangenaam en mooie maanden om de wijnen van Kreta te proeven en de wijnhuizen op het eiland te bezoeken. Of wat dacht je van olijfolie uit Kolymvari of Sitia? Hoge kwaliteit olijfolie wordt op Kreta gemaakt en de meeste makers, van deze extra virgin olijfolie met een lage zuurgraad, willen je met alle plezier hun producten laten proeven en je met passie vertellen hoe ze de olie maken.

Vliegen naar Kreta op drie internationale luchthavens

Vluchten naar Kreta gaan er genoeg. Vanaf begin april kun je al vanaf Eindhoven naar Chania vliegen bijvoorbeeld of vanuit Brussel of Amsterdam naar Heraklion. De derde internationale luchthaven van Sitia, in het oosten van Kreta, kun je vanuit Amsterdam ook bereiken. Kreta is een vakantiebestemming voor het hele jaar.

Kreta verwacht dit jaar 10% meer toeristen

Kreta verwacht dit jaar een groei van 10% in het totaal aantal toeristen. Vorig jaar kwamen er 18% meer toeristen naar Kreta. Een record voor het Griekse eiland van 3,3 miljoen vakantiegangers. De meeste toeristen waren Russen (505.000) en Duitsers (495.000), maar ook Engelsen en Fransen gingen graag naar Kreta op vakantie. Kreta is ook in Nederland al jaren de populairste Griekse vakantiebestemming.