Nieuwe vondsten Akrotiri

17 oktober 2018 Bas Wanrooij

Nieuwe vondsten Akrotiri op SantoriniAkrotiri op Santorini is een belangrijke archeologische bezienswaardigheid. Door de as van de Minoïsche vulkaanuitbarsting is de oude nederzetting zeer goed bewaard gebleven. Archeologen hebben een groot gedeelte gedolven onder de vulkanische as vandaan en deze is sinds 2012 weer zichtbaar voor publiek. Akrotiri ligt goed beschermd tegen weersinvloeden en regelmatig worden er nieuwe vondsten gedaan. Half oktober zijn er nieuwe prehistorische ontdekkingen gedaan, welke ook tentoongesteld gaan worden.

Akrotiri archeologische bezienswaardigheid

Akrotiri ligt in het zuiden van het Cycladen-eiland Santorini en is dagelijks geopend. De nieuwe vondsten in Akrotiri bestaan onder andere uit urnen in het zuidwesten van de oude nederzetting en een vrouwelijk figuur van marmer in de “House of Deks”. Als je nu Akrotiri gaat bezoeken kun je ook de nieuwe vondsten al bezichtigen.

Akrotiri is één van de belangrijkste oude handelsnederzettingen in het Egeïsch gebied en stond vroeger in verbinding met Kreta. De centrale ligging zorgde voor welvaart en veel handel over zee.