Nog 30 graden in Griekenland

1 november 2018 Bas Wanrooij

Nog 30 graden in GriekenlandDe laatste directe vluchten op Griekse vakantiebestemmingen zijn al gestopt, maar de zomer gaat in Griekenland nog even door. Zo wordt het vandaag op de Peloponnesos lokaal meer dan 30 graden en ook op Kreta 26°C, Rhodos 27°C, Zakynthos 26°C en Athene 27°C is het vandaag en dit weekend nog volop zomer. Zelfs ’s nachts is het nog aangenaam met waardes van 18°C.

Niet verwonderlijk dat het zomerseizoen in Griekenland steeds langer wordt. In november naar Griekenland, waarom niet?

Nog volop zomer in Griekenland

Nu er vrijwel geen toeristen meer zijn vieren de Grieken deze heerlijke nazomerdagen. Zomerse temperaturen van boven de 30 graden zijn in november in Griekenland uitzonderlijk. Overdag stijgt het kwik gemiddeld in deze maand tot zo’n 22 graden. Het klimaat in Griekenland verandert en de gemiddelde temperatuur stijgt. Overwinteren in Griekenland, bijvoorbeeld in Zuid Kreta, is een mogelijkheid en steeds eerder in het voorjaar wordt er gevlogen op de Griekse eilanden.

Transavia startte dit jaar met rechtstreekse vluchten op Heraklion vanaf Schiphol al in februari. Voor het eerst kon je al in de voorjaarsvakantie naar Kreta vliegen en dit jaar tot 24 november. Ook in 2019 start de luchtvaartmaatschappij wederom al vroeg naar Kreta. De eerste vakantievlucht vertrekt op zaterdag 16 februari en tot mei gaan er twee rechtstreekse vluchten per week. Gezellig met de familie in de krokusvakantie naar het grootste Griekse eiland is dus een optie. Naar de steden Athene en Thessaloniki kun je dagelijks vliegen en het hele jaar door.

In de winter naar Griekenland

Vanaf half december gaan de ski-resorts open in Griekenland tot en met begin april. Vanaf Athene en Thessaloniki ben je binnen 2,5 uur met een huurauto op de skipistes. Ook is de winterperiode een mooie reistijd om te gaan wandelen op het vasteland en voor een Griekse stedentrip.