Kreta in november

23 september 2021 Bas Wanrooij

Kreta in november vakantieNaar Kreta in november op vakantie? In Griekenland wordt er steeds meer gekeken om het zomerseizoen te verlengen tot na de herfstvakantie voor Nederlanders. Transavia vliegt ook in november door op de luchthaven van Heraklion in drie en een half uur. In veel steden en badplaatsen blijven restaurants en winkels ook open. Maar hoe is de temperatuur en het weer over het algemeen in deze maand in Griekenland?

Op Kreta nog 20 graden in november

De gemiddelde dagtemperatuur in november is in Rethymnon 20,4 C, Malia 20,1 C en meer naar het zuiden in Plakias of Ieraptera zelfs 21,2 C. Tuurlijk is het eerder donker en zul je ’s avonds een truitje of jasje moeten dragen. Bijvoorbeeld als je een wandeling maakt over de boulevard van Rethymnon of op een terrasje zit in Analipsis, Sissi of Chersonissos. Er valt af en toe wat neerslag, maar met een gemiddelde regenval van totaal 60 mm in november is dat niet heel veel. Bijkomend voordeel is dat de zee nog aangenaam warm is. Langs de noordkust is dit gemiddeld 20,1 C in november en langs de zuidkust zelfs een graadje warmer. Dit is vergelijkbaar met de temperatuur van het zeewater in de maand mei. Een vakantie naar Kreta in november kan al vanaf vier dagen met een pakketreis van Sunweb.

Vakantie Atheense Rivièra in november

Niet alleen kun je rechtstreeks vliegen naar Kreta in november, maar ook naar de steden Athene en Thessaloniki. Zo kun je een stedentrip in november combineren met deelname aan de ‘Authentic Marathon’, voor de sportievelingen, of een paar dagen in een fraai hotel aan zee langs de Atheense Rivièra. Een citytrip naar Thessaloniki kan het hele jaar door. In november kun je deze stad nog combineren met een dagje zon, zee en strand op het schiereiland Kassandra op Chalkidiki.