Olijfzeep workshop op Corfu

7 augustus 2015 Bas
Olijfzeep workshop van Nicosia Roda op Corfu

Olijfzeep workshop Roda Corfu -Nikos aan het werk

Als je denkt aan olijfzeep en Corfu dan kom je al snel uit bij Patounis in Kerkyra. Inmiddels een begrip op het Griekse eiland. Maar in Roda maken Nikos en Jonathan, vader en zoon, al sinds drie jaar olijfzeep. Met de hand, puur of met een vleugje lavendel.

En als je wilt geven ze een workshop olijfzeep. Het winkeltje op het kruispunt oogt stijlvol en tegelijkertijd authentiek en ligt vol met heerlijk geurende stukken zeep.

Olijfzeep maken bij de juiste temperatuur

De heren maken hun producten met passie. In de werkplaats wordt continue gekeken naar de temperatuur en luchtvochtigheid. De thermometer wijst 35 C aan met een luchtvochtigheid van meer dan 80%. “Onder deze omstandigheden kan ik geen olijfzeep maken” zegt Nikos. Het raam staat open en zelfs een briesje krijgt het kwik niet in beweging.

Olijfzeep workshop in Roda

Om 10.30 uur de volgende ochtend volgen we een workshop olijfzeep. Het micro-klimaat in de werkruimte is gunstig vandaag en met een gezellige groep Hollanders gaan Nikos en Jonathan aan de slag. “De olijfolie komt van Corfu als ook de lavendel, kum quat en kaneel. We experimenteren met nieuwe natuurlijke producten. Olijfolie met kum quat of lavendel voor op de huid of als geurpotje in de woonkamer bijvoorbeeld” start Nikos.

Olijfzeep houdt je huid jong

Olijfzeep workshop Roda Corfu zeep met lavendel

Olijfzeep workshop Roda Corfu – zeep met lavendel

“Onze olijfzepen zijn puur natuur en de natuurlijke oliën van de huid blijven in tact tijdens en na gebruik. Je huid droogt dus niet uit en de zeep bevat bovendien vitaminen en antioxidanten die de huid voeden.” vertelt Nikos verder. Een goede olijfzeep kan helpen tegen huidaandoeningen als acné. Bovendien gaat het huidveroudering tegen en werkt het als anti-rimpelcrème.

De vorm van de zepen van deze heren varieert. Een kenmerk van hun ambachtelijke Corfiotische producten. Met een soort spatel maakt Nikos nog fraaie glooiingen, als een soort versiering, op de olijfzepen.