Op vakantie naar Limnos

22 december 2014 Bas Wanrooij
Myrina haven op Limnos

Haven van Myrina op Limnos Griekenland

Het Griekse eiland Limnos is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Vanaf april 2015 start Transavia met vluchten naar het Noord Egeïsche eiland Limnos. Een combinatievlucht met het eiland Chios op maandagen.

Op vakantie naar Limnos kun je met Sunweb en Eliza was here. Deze reisorganisaties bieden appartementen, hotels, villa’s en zelfs windmolens aan in o.a. Myrina, Plati en Agios Ioannis.

Limnos het eiland van Hephaestus

Limnos wordt ook wel het eiland van Hephaestus genoemd. Volgens de Grieks mythologie was hij god van de smeedkunst en de vakmannen (handarbeiders). Hij bracht ijzer naar Limnos en startte hier zijn werkplaats. Met een kustlijn van 259 kilometer en een oppervlakte van 477 km2 staat Lemnos, zoals het eiland internationaal wordt genoemd, op de achtste plaats van Griekse eilanden op volgorde van grootte. Qua oppervlakte is het net zo groot als Samos, maar bijvoorbeeld groter dan Zakynthos.

Mooie stranden, birdwatching en Myrina

De flora en fauna op Limnos is rijk en uniek. In de ‘wetlands’ leven veel vogelsoorten en ‘birdwatching’ is een mogelijkheid tijdens je vakantie. Roze flamingo’s overwinteren graag op Limnos. Niet ongebruikelijk is het zien van herten tijdens een wandeling door de natuur.

Mooie en rustige stranden zijn er genoeg op het Noord Egeïsche eiland. Fanaraki beach, Papia beach, Plati beach en Thanos beach zijn een aantal voorbeelden van zandstranden op Limnos. Myrina is de hoofdstad van het eiland en gelijk ook het meest ontwikkelde en drukste stadje. Niet alleen kun je heerlijk eten in taveernes aan de haven, maar het uitzicht vanaf het oude fort en de gezellige winkelstraatjes trekken de aandacht. Bezienswaardigheden genoeg.

Op vakantie naar Limnos

Op vakantie naar Limnos hotel lemnos village resort in platy

Hotel Lemnos Village Resort in Plati op Limnos

“We zijn altijd op zoek naar nieuwe pareltjes. Ons oog viel op Limnos. Niet te groot, niet te klein. Zandstranden. Nog de echte Griekse sfeer. Redenen genoeg om naar het eiland te gaan om te checken of dit ook echt zo is. En na een paar dagen op het eiland was direct duidelijk dat dit product volledig bij onze Griekenland klant past” vertelt Kirsten van der Loo, Product Marketeer van Sunweb.

Voor een vakantie met de familie biedt Sunweb bijvoorbeeld Hotel Lemnos Village Resort aan in Platy of appartementen Parathinalos in Agios Ioannis direct aan zee. Ga je liever voor kleinschalig of uniek? Ook Eliza was here biedt vakanties aan naar Limnos. Verblijf bijvoorbeeld direct aan zee in Villa Victoria met zwembad of in een heuse traditionele Griekse windmolen van Limnos Windmills.