Santorini bij mooiste eilanden ter wereld

20 april 2016 Bas Wanrooij
Santorini bij mooiste eilanden ter wereld

Santorini in top 10 mooiste eilanden ter wereld

In het lijstje van de 10 mooiste eilanden ter wereld van Tripadvisor voor 2016 staat een Grieks eiland. Santorini wordt door bezoekers van de beoordelingen- en reisadvieswebsite gekozen tot één na mooiste eiland ter wereld.

Maui op Hawaï werd bij de Travellers’ Choice Awards 2016 gekozen tot mooiste eiland ter wereld. Namens Europa staat alleen Mallorca, plaats zes, ook in deze top 10.

10 mooiste eilanden Europa

In de top 10 van mooiste eilanden van Europa staan dit jaar drie Griekse noteringen. Santorini mag zich het mooiste eiland van Europa in 2016 noemen. Kreta staat op de vierde plaats en Rhodos op plaats zes in deze prestigieuze lijst. Vorig jaar werd Santorini ook al verkozen tot mooiste eiland van Europa. Zakynthos ontbreekt dit jaar in de lijst.

Ook Spanje is met drie eilanden vertegenwoordigd in de top van mooiste eilanden van Europa in 2016. Mallorca (2), Tenerife (5) en Gran Canaria (7) staan dit jaar in deze top 10. Opvallend is dat Ibiza niet wordt genoemd.

10 mooiste eilanden Griekenland

Niet alleen hoort Santorini bij de mooiste eilanden ter wereld, maar het is in 2016 ook verkozen tot mooiste Griekse eiland door bezoekers van TripAdvisor. Kreta en Rhodos vullen de top drie voor Griekenland aan dit jaar. Mykonos (4), Zakynthos (5), Corfu (6), Kefalonia (7), Naxos (8), Skiathos (9) en Milos (10) zijn de andere Griekse eilanden in deze top 10.