Dagtocht Edessa en Pozar

13 april 2016 Bas Wanrooij
Edessa waterval tijdens dagtocht in Noord Griekenland

Dagtocht Edessa en Pozar – grote waterval

Een reis naar Thessaloniki is niet zeker niet alleen voor een stedentrip. Prima te combineren met een (korte) strandvakantie in Chalkidiki of met een dagje wintersporten.

Vanuit de stad kun je interessante dagtochten maken naar het archeologische Vergina, maar ook naar de watervallen van Edessa in combinatie met de natuurlijke spa van Pozar. En deze laatst genoemde mogelijkheid is zeker in februari, maart, april en mei een tip.

Watervallen van Edessa

De Edessa watervallen in Macedonië bestaan uit de grote waterval “Karanos” genaamd en een dubbele kleinere waterval. Je kunt met de trein hierheen. Een autorit van iets meer dan een uur en ongeveer 95 kilometer van de stad Thessaloniki is gemakkelijker. Georganiseerd in een luxe mini bus, met WiFi aan boord en Engels-sprekende gids, van Filos Travel is een aanrader. De chauffeur vertelt je onderweg van alles en beantwoord al je vragen. Tijdens je verblijf bij de Pozar warmwaterbronnen heb je zelf de tijd om een wandeling te maken langs de rivier en door de bergen.

Pozar warmwaterbronnen

Dagtocht Edessa en Pozar met Filos Travel

Dagtocht Edessa en Pozar – luxe bus van Filos Travel

De waterwaterbronnen (hot springs) van Pozar zijn een natuurlijk spa in de bergen. Het water bevat veel kalk en komt van diep uit de aarde naar boven. De temperatuur schijnt continue zo’n 37 graden te zijn.

Tijdens een koude winterdag is het heerlijk vertoeven, maar na een wandeling in de bergen en/of een bezoek aan de Edessa watervallen kom je hier ook even helemaal tot rust. Bovendien is een bad in deze natuurlijke bronnen goed voor je huid en heeft het een helende werking. De totale dagtocht is zo’n 250 kilometer rijden en een geweldige ervaring. In de omgeving van Pozar ook diverse resorts, waar je één of meerdere overnachtingen kunt boeken.