Poros

  Poros is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Lefkas. Het wordt ook wel Mikros Gialos genoemd, naar het gelijknamige strand, en ligt op 14 kilometer van Nidri en op 30 kilometer van Lefkas-stad. Het bergdorpje zelf is vrij rustig en de meeste accommodaties liggen bij het eerdergenoemde strand aan zee of in de buurt.

  Poros heeft met Mikros Gialos beach een prachtig strand

  In de directe omgeving is het havenplaatsje Sivota een bezoekje waard en kun je naar het wijnhuis Lefkas Earth. Een motorbootje huren is een tip om zo zelf de talloze baaitjes en verborgen stranden te gaan ontdekken tijdens je vakantie. Je kunt ook kamperen op Camping Poros Beach. De baai is verdeeld in een kleine haven en het langgerekte kiezelstrand. Bij het haventje een kleine boulevard met verschillende tavernes. In totaal heeft Mikros Gialos iets meer 200 permanente inwoners.

  Mikros Gialos beach is grotendeels georganiseerd met ligbedden en parasols. Het zeewater is kraakhelder in de mooiste kleuren groen en blauw. De kwaliteit van het zwemwater is uitstekend en de rotsachtige kust trekt ook snorkelaars en duikers naar de baai toe. Bezienswaardig is de Analipsi kerk met muurschilderingen uit de 16e eeuw. Langs de kust loopt een wandelpad naar het havenplaatsje Sivota.

  foto album Lefkas

  Meer Griekenland aanbiedingen