Palea Epidavros

  Palea Epidavros (Palaia Epidavros) is een kustplaatsje in de regio Argolis op de Peloponnesos. Het dorp ligt op 38 kilometer rijden van de stad Nafplion. De Agios Nikolaos kerk zie je van afstand al bij de haven van de vakantiebestemming. Hier vind je ook de boulevard met terrasjes van tavernes en restaurants. Op het schiereiland ten zuiden van het stadje hebben archeologen een klein amfitheater opgegraven “Little Epidavros”. In de oudheid bevond zich hier de stad Epidauros.

  Palea Epidavros is een vakantiebestemming op de Peloponnesos

  Het open theater heeft 15 zitrijen en is te bezoeken tijdens je reis. Minder groot dan het Epidaurus theater, maar het dateert wel uit de tijd van Alexander de Grote. In juni worden hier jaarlijks nog concerten georganiseerd. Vagionia beach en Kalamaki beach zijn twee stranden op loopafstand van het centrum van Palea Epidavros. Een andere bezienswaardigheid in de gezonken stad op 1,5 kilometer wandelen vanuit het centrum van het plaatsje.

  Bezienswaardig zijn het Epidavros amfitheater op 15 kilometer afstand, de stad Nafplion op 38 kilometer afstand, het eiland Poros op 36 kilometer rijden en Mycenae op 52 kilometer rijden met de auto.

  Peloponnesos foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen