Epidaurus

Het Epidaurus, ook wel Epidavros, amfi theater is het best bewaarde en mooiste oude openlucht theater van Griekenland. Als je op de Peloponnesos op vakantie bent mag je deze topbezienswaardigheid niet missen. Als je geluk hebt kun je een echte voorstelling bijwonen in het antieke Epidaurus theater. Een schitterend schouwspel met een nog mooiere akoestiek. In de zomermaanden juli en augustus tijdens het Epidaurus Festival zijn er ’s avonds verschillende voorstellingen, een unieke ervaring, maar wel snel uitverkocht. Kaartjes voor de voorstellingen op vrijdag- en zaterdagavond kun je kopen aan de kassa van Epidaurus.

Ervaar magie van een theatervoorstelling in Epidaurus amfi theater

Met de auto is Epidaurus niet eenvoudig te vinden. Het ligt in het noordoosten van de Peloponnesos bij de dorpen Palia Epidavros, Ligourio en Nea Epidavros op 25 kilometer van de stad Nafplion. De laatste kilometers is de weg vrij smal en staat het helemaal goed aangegeven op de borden. Een wegenkaart bij de hand is dan erg makkelijk. Het Epidaurus is één van de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden van Griekenland en fascineert iedere bezoeker.

Het oude theater is gebouwd door de architect Polykleitos in de vierde eeuw voor Christus. Het ligt prachtig in een bosrijk gebied op de Griekse Peloponnesos en vroeger werden hier atletische evenementen, festiviteiten en theater voorstellingen georganiseerd. Op de achtergrond zie je de berg Arahneo.

Niet alleen kun je hier het amfi theater bezichtigen, maar ook het antieke stadion, de tempel van Apollo Maleatis, de tempel van Themis en de funderingen van de tempel van Artemis. Bij de ingang is het archeologisch museum.

Peloponnesos foto album

Epidaurus tips

Epidaurus Hygeia Tempel met zuilen

Hygeia tempel bij Epidaurus op de Peloponnesos

Het Epidaurus is het hele jaar geopend. In de winterperiode van 1 november tot en met 31 maart dagelijks van 08.30 tot 15.00 uur en een tip is om in deze periode op zondag te gaan. Dan is namelijk de entree gratis, normaal betaal je zes euro om het Epidaurus te bekijken.

In de zomer is de archeologische bezienswaardigheid geopend van 08.00 tot 17.00 uur en de entree bedraagt op alle dagen zes euro per persoon en drie euro voor kinderen. Op 27 september, International dag voor toerisme, mag je het Epidaurus gratis bezoeken.

Neem de tijd voor bezoek aan Epidavros. Om alles te kunnen bezichtigen als het rustig is heb je minimaal een uur nodig en op drukkere dagen is twee uur een goede richttijd om het Epidaurus te ontdekken en te ervaren.

Meer Griekenland aanbiedingen


Epidaurus bezienswaardigheden

Amfi theater Epidaurus op de Peloponnesos

Uitzicht vanaf rij 55 Epidaurus amfi theater

De ruïnes van het Epidaurus complex behoorde ooit tot één van de belangrijkste kuuroorden van de oudheid en Griekenland. De Grieken vereerden hier vroeger de god van de geneeskunde Asclepius.

Het amfi theater is in goede staat, ook al wordt er nog vrijwel dagelijks aan gewerkt met verschillende restauraties. In de tweede eeuw voor Christus werd het theater vergroot zoals het nu is met 55 rijen met zitplaatsen voor ongeveer 12.000 personen. Het loopt vrij steil omhoog en dat zul je ook ervaren als je op de trappen naar boven loopt. Van bovenaf heb je een prachtig overzicht op het theater en dit groene gebied in de Peloponnesos. Bijzonder is het als iemand op het centrale ronde toneel beneden een muntje laat vallen. Zelfs op de bovenste rij van het theater kun je dit horen, maar herken je ook het geluid van een vallend muntstuk.

De tempel van Hygeia is recent gerestaureerd en dat kun je ook zien aan de witte kleur van de zuilen. Deze tempel is onderdeel van het Propylon van het sportterrein daterend uit 300 voor Christus. Met het stadion uit de vierde eeuw voor Christus waren ze in 2013 nog druk bezig met restaureren. De Tholos of Thymele, de tempel van Artemis, de tempel van Asklepios, de Romeinse villa en de tempel van Themis of Aphrodite zijn andere archeologische opgravingen die je hier kunt bekijken.

Het museum is hier gebouwd van 1905 tot 1909 door de heer Kavvadias om zijn meest belangrijke   vondsten veilig te kunnen opbergen. Het bestaat tegenwoordig uit drie kamers vol met fraaie vondsten op de site van het Epidaurus.