Mega Lakos

Mega Lakos is een vakantiebestemming aan de zuidkust van het schiereiland Paliri op Kefalonia. Het is niet echt een badplaats, maar een verzameling van een aantal accommodaties niet ver van de kust. Een stuk rustiger dan het naburige Xi beach. Mega Lakos beach ligt op 7 kilometer van de stad Lixouri en is eenvoudig met de auto te bereiken.

Mega Lakos is een strandbestemming op het eiland Kefalonia

Het strand is kindvriendelijk met een langzaam aflopende zeebodem. De branding is aan de zuidkant van het eiland vrijwel altijd rustig en dus weinig golven en stroming. Het zand is donkerkleurig en de krijtrotsen steken met hun lichte kleur hier tegen af. Een (lange) strandwandeling is een tip. In de zomermaanden komen dagcruises uit Argostoli naar Xi beach voor een dagje strand. Meestal blijven de toeristen van deze boten ook daar en komen niet te voet naar Mega Lakos toe.

Mega Lakos is een bestemming voor een rustige vakantie. Restaurant Fishbones, aan het strand, wordt door vele vakantiegangers genoemd voor lunch of diner. Als je toch wat vertier wilt opzoeken zijn Lixouri en Xi in de buurt de opties. Voor meer faciliteiten is een strandvakantie naar Lassi of Skala een betere optie.

foto album Kefalonia

Mega Lakos tips

Mega Lakos bergdorp op Kefalonia

Mega Lakos – kerk in bergdorp

In de omgeving is een uitstapje naar het Panagia Kipoureon klooster een tip. Het klooster ligt hoog op de steile kliffen aan de zuidwestkust van het schiereiland. Een autorit van 15 kilometer. Dichtbij ligt het fraaie Platia Ammos strand. Helaas is na de aardbeving van 2015 de trap hiernaartoe volledig ingestort. Het strand is alleen nog met de boot bereikbaar.

Het achterlandschap van Mega Lakos is heuvelachtig met de nodige duinvorming. Groen als de rest van Kefalonia en de nodige bergdorpjes. Ze stralen allemaal rust uit en een tip om een rondritje te maken door deze dorpjes tijdens je vakantie.

Meer Griekenland aanbiedingen