Agia Triada klooster

Het Agia Triada klooster, ook wel Agia Triada ton Tsangarolon genoemd, ligt op het Akrotiri schiereiland van het Griekse eiland Kreta. Vanaf Chania is de afstand 17 kilometer en denk aan zo’n 23 minuten reistijd. Het klooster dateert uit 1612 en is in 1632 ingewijd. De ligging is mooi met wijngaarden net als de weg ernaartoe.

Agia Triada klooster is één van de rijkste kloosters van Kreta

Via een brede stenen trap loop je naar de poort van het klooster. De entree bedraagt € 2,50 per persoon en je ziet direct de grote okerkleurige kerk uit 1634 met drie koepels. Centraal in het klooster. Rondom deze kerk is een patio, aangrenzend met verschillende verblijven en werkplaatsen van het Agia Triada klooster. De bouwstijl is Venetiaans te noemen. Het museum van het Agia Triada klooster is bezienswaardig en er lopen veel katten rond. Tevens is de tuin mooi aangelegd. Het geheel zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Aan de achterzijde van de kerk is een goed onderhouden tuin en via stenen trappen kun je de muren  op voor een mooi overzicht van het hele klooster. Een wandeling door dit klooster neemt ongeveer een uur in beslag. Een tip is om ’s morgens vroeg te gaan en een dagtripje te combineren met een bezoek aan de kloosters van Katholiko en Gouvernetou. Eventueel aansluitend een duik in zee bij het strand Seitan Limania beach.

Kreta foto album

Agia Triada klooster tips

Monnik bij ingang Agia Triada klooster Kreta

Agia Triada klooster – ingang met monnik

Bij het Agia Triada klooster vind je een paar grote en goed onderhouden wijngaarden. Het Agia Triada Monastery produceert zelf wijn, tsipouro, olijfolie en honing. Vier verschillende wijnen maken ze in één van de rijkste kloosters van Kreta.

Drie labels zijn rood en eentje is een witte wijn. De kwaliteit is goed en de productie ligt rond de 75.000 flessen wijn per jaar.

Het Tzagarolon klooster, zoals het Agia Triada klooster ook wel wordt genoemd, is in de zomer dagelijks geopend van 08.00 uur tot zonsondergang. Gepaste kledij, bedekt bovenlichaam en geen zwemkleding, is vereist om het klooster te mogen bezoeken.

Meer Griekenland aanbiedingen