Falasarna

Falasarna beach is één van de mooiste stranden van het departement Chania op Kreta. Regelmatig is het zandstrand terug te vinden in de lijsten van topstranden in Europa en zelfs ter wereld. Het lange brede strand is eenvoudig te bereiken met de auto vanuit Chania. De afstand bedraagt 55 km en reken hiervoor 50 minuten reistijd met een huurauto. Vanaf het dorp Platanas, op vijf kilometer van Falasarna, staat het strand op de bewegwijzering aangegeven.

Falasarna beach op Kreta staat hoog in de lijsten van mooiste stranden

Een andere benaming voor Falasarna is Pachia Ammos beach. In de zomermaanden kan het behoorlijk druk zijn hier aan het strand. Niet alleen de Kretenzers zelf, maar ook toeristen hebben het mooie strand ontdekt. Falasarna is een langgerekt zandstrand met een totale lengte van ongeveer drie kilometer. Leuk om te bezoeken is hier ook de oude haven en de vele beach bars. Wat meer landinwaarts vind je tavernes met mooi uitzicht op de hele baai

Het zandstrand is kindvriendelijk, maar de zeebodem loopt vrij snel af en de zee kan hier best wild zijn met de nodige golven. Falasarna is (grotendeels) goed georganiseerd met strandbedden, parasols en watersportmogelijkheden. Langs het strand vind je verschillende taveernes voor lunch, een snack of wat te drinken. In de baai van Livadi liggen ook de eilandjes Petalida aan de noordkant en Koursari aan de zuidzijde. Een tip om op één dag in je vakantie een bezoek aan Balos beach te combineren met dit strand.

foto album Kreta

Falasarna tips

Falasarna beach op Kreta bij Chania

Falasarna Kreta – zee en roze strand

Je kunt op eigen gelegenheid Balos beach en het strand van Falasarna combineren met een dagtochtje. De stranden liggen ongeveer 15 tot 20 minuten van elkaar vandaan. ’s Morgens vroeg is Balos nog rustig en de voorzieningen langs het Falasarna strand zijn beter voor bijvoorbeeld een Griekse lunch.

Als er wat meer wind staat is de zuidkant van het Falassarna strand een tip. Verschillende rotsformaties in zee breken de golven en zorgen voor rustige kleine baaitjes. Het lichtgele zandstrand kleurt hier net als bij Elafonisi deels roze. Gruis van schelpen die hier op riffen voor de kust leven.

Meer Griekenland aanbiedingen


Falasarna stranden

Falasarna beach op Kreta

Falasarna Kreta – strand

Het strand van Falasarna is niet alleen lang, meer dan drie kilometer, maar op sommige plaatsen ook flink breed. Het gedeelte Pachia Ammos 1 is al jarenlang gewaardeerd met een Blue Flag. Op dit gedeelte is het zandstrand ook het meest georganiseerd. Langs het strand is de nodige lage duinvorming met begroeiing. De zeebodem loopt vrijwel overal bij Falasarna vrij snel af.

In opdracht van het Griekse ministerie van milieu, energie en klimaatverandering wordt de kwaliteit van het zwemwater op twee verschillende plaatsen gemeten. In de periode van juni tot en met oktober worden meerdere metingen verricht en de kwaliteit van het zeewater gecontroleerd. Jaarlijks wordt het zwemwater van Falasarna uitstekend van kwaliteit bevonden.