Krasi

  Krasi is een authentiek bergdorp in het achterlandschap van Chersonissos op Kreta. Het dorp ligt op 10 kilometer rijden van de vakantiebestemming Malia. Grote trekpleister is hier letterlijk de meer dan 2.000 jaar oude plataan. De boom staat op een zeer fraai pleintje met terras en is een natuurlijk nationaal monument. Op 1,30 meter boven de grond heeft de stam een diameter van maar liefst 14,60 meter.

  Krasi heeft een eeuwenoude plataan op een fraai pleintje

  Een wandeling door de smalle straatjes van het dorp is een tip. Je loopt over geplaveide paden langs winkeltjes en verschillende terrassen. Mooie plek ook voor foto’s, zeker als de natuur mooi groen is en in bloei staat in de maanden mei en juni. Tegenover de oude plataan vind je nog oude waterbronnen met een aquaduct. Het Megali Vrysi aquaduct dateert uit 1890 en zorgt voor de watervoorziening in het dorp.

  De meeste toeristen combineren een bezoek aan Krasi met de dorpen Mochos en Avdou en het bekende Lassithi plateau. In de omgeving kun je mooie en stevige wandelingen maken, ook op en rondom de berg Karfi.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen