Agios Ioannis

Agios Ioannis op Lefkas is een vakantiebestemming en wordt ook wel gezien als wijk van de hoofdstad van het Griekse eiland. Het ligt aan de westkant van Lefkas-stad dichtbij populaire stranden als Milos beach. De afstand tot de hoofdstad bedraagt niet meer dan drie┬ákilometer en naar Preveza Airport is het zo’n 30 kilometer rijden met een huurauto of bus.

Agios Ioannis op Lefkas is een rustige bestemming met fraaie stranden

De stranden zijn populair bij watersporters. Het waait hier vaak en site surfers en windsurfers zijn hier veel geziene gasten op de stranden. Voor de kust zo nu en dan een fraai jacht van een beroemdheid of magnaat. Het strand van Agios Ioannis op Lefkas is langgerekt, bedekt met wit zand en kindvriendelijk. Meer richting de natuurlijke lagune wordt het strand breder met zelfs een beetje duinvorming. Restanten van windmolens sieren de kustlijn bij Myloi (Milos beach). Aan de zuidkant is het strand Ai Giannis georganiseerd met strandstoelen, parasols en zelfs een lifeguard.

De baai van Ai Giannis, zoals de badplaats ook wel wordt genoemd, is zo’n drie kilometer lang. Appartementen en villa’s liggen langs het strand met grote tuinen. Kleinschalige gebouwd en niet meer dan twee verdiepingen hoog. Door het beschermde natuurgebied hier in de buurt, zijn er strenge bouwregels.

foto album Lefkas

Agios Ioannis tips

Als je van windsurfen houdt is Agios Ioannis je vakantiebestemming. Vrijwel de hele zomer is het een populair strand voor voor surfliefhebbers. Meer naar Milos beach, bij de ruïnes van de windmolentjes, is het zandstrand minder georganiseerd en meer geliefd bij sportfanaten.

Langs het strand wat taverna’s, restaurants en een enkele beach bar. Voor meer voorzieningen is een uitstapje naar de hoofdstad, op drie kilometer, een tip. Hier is wat meer te beleven ’s avonds en een taxi naar het centrum kost slechts een paar euro.

Meer Griekenland aanbiedingen