Gennadi

Gennadi is een opkomende vakantiebestemming in het zuiden van Rhodos. Het ligt op 65 kilometer van de internationale luchthaven van Rhodos en ook van Rhodos-stad. Bereikbaar over de lange kustweg via Lindos. Het oorspronkelijke dorp en het strand liggen 300 tot 400 meter van elkaar gescheiden door de doorgaande weg. In de omgeving veel nieuwe villa’s en luxe resorts. Het strand is lang en breed. Bedekt met donkerkleurig zand en gekleurde kiezels. Op veel plaatsen nog niet georganiseerd.

Gennadi is een opkomende vakantiebestemming op Rhodos

In Gennadi is de plaatselijke kerk Anastasia tis Romaias de bezienswaardigheid. Het is een authentiek dorpje met een stadhuis en verschillende tavernes. In het centrum meer eetgelegenheden en winkeltjes. Aan het strand lounge bars, waar op zondag weleens een DJ een plaatje komt draaien. Maar ook traditionele familietavernes met blauwe zitjes en uitzicht op zee. Op de achtergrond het rustgevende beeld van de hoge bergen van het zuiden van Rhodos.

In Gennadi regent het in het hoogseizoen zelden. Beste reistijd om hier op vakantie te gaan is van mei tot en met oktober. De kans op zonneschijn is hier het grootste van het hele eiland Rhodos. Een tip is om naar het surfersstrand Prasonisi (Prassonissi) te gaan. Op 25 kilometer ten zuiden van de badplaats vind je dit brede zandstrand. Andere mooie zandstranden vind je bij Pefki (Pefkos), St. Paul’s Bay en het hoofdstrand van Lindos.

foto album Rhodos

Gennadi tips

Gennadi Antika taverna op Rhodos tijdens vakantie

Gennadi Rhodos – Antika taverna in het centrum

Langs het strand van Gennadi liggen meerdere luxe en moderne villa’s. Ze hebben allemaal zeezicht en de meeste een tuin met zwembad. Rustig gelegen en vakantiemogelijkheden voor (grote) families of een groep vrienden. Verder naar het zuiden bij Lachania meer villa’s en richting het noorden bij Kiotari luxe resorts en hotels als die van Rodos Princess en Mitsis Rhodos Village Hotel.

Een tip is om he autovrije straatje in het centrum van Gennadi te bezoeken. Slenterend kom je langs kafénion en taverna Antika. Opvallend blauw en wit met leuke zitjes aan het doorgaande straatje. Voor een souvlaki of Griekse vleesschotel kun je terecht bij Nikos en Maria’s souvlaki place, naast Antika Café Bar.

Meer Griekenland aanbiedingen


Gennadi bezienswaardigheden

Gennadi vakantie taverna Nikos en Maria's

Gennadi Rhodos – Nikos & Maria’s souvlaki

Bezienswaardigheden in Gennadi en omgeving zijn er niet zo veel. Althans geen archeologische vindplaatsen. Wat meer het ruige en groene binnenland in van het zuiden van Rhodos brengt je bij twee interessante kloosters. Het zijn het Moni Tharri en Moni Ipenis klooster.

Natuurlijk zijn het karakteristieke dorp Lindos en zijn Akropolis de trekpleisters van deze regio, maar ook een autorit door het natuurlijke woeste zuiden van Rhodos is aan te bevelen tijdens je vakantie.

Gennadi stranden

Gennadi strand op Rhodos

Gennadi vakantie – eindeloze stranden

Het strand van Gennadi is niet het mooiste van Rhodos, maar ligt wel aan de grootste baai van het Griekse eiland. Niet verwonderlijk is het met strand van Afandou dan ook het langste strand van Rhodos. Het zeewater is kraakhelder en het zwemwater is hier zeer schoon. Op het strand donkere kiezels en grijskleurig zand. Voor een strandwandeling kun je hier de nodige kilometers maken.

Langs het strand zo nu en dan luxe villa’s of een taverne. Terrasje in de zon of in de schaduw met uitzicht op zee. Een plek van rust in het voor- en naseizoen.