Akropolis bij beste 25 bezienswaardigheden ter wereld

10 december 2016 Bas Wanrooij
Akropolis bij beste 25 bezienswaardigheden ter wereld

Akropolis Athene – beste bezienswaardigheden

Volgens bezoekers van TripAdvisor behoort de Akropolis in de Griekse hoofdstad Athene tot de 25 beste bezienswaardigheden ter wereld in 2016. Bij de Travelers’ Choice Awards 2016 staat de Akropolis dit jaar op de 17e plaats van het jaarlijks terugkerende lijstje met de 25 beste bezienswaardigheden ter wereld.

De lijst wordt dit jaar aangevoerd door Machu Picchu in Peru, Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi en Angkor Wat in Cambodja.

Akropolis in top 10 van Europa

In de top 10 van beste bezienswaardigheden van Europa is één Griekse notering terug te vinden te jaar. Op de 10e plaats staat de Akropolis van Athene. De trekpleister van de Griekse hoofdstad is het hele jaar door te bezoeken en te bezichtigen. Een tip om tevens het Acropolis museum te bezoeken met fraaie archeologische vondsten en met uitzicht op de Parthenon van de Akropolis.

De Sint-Pietersbasiliek in het Vaticaan voert deze prestigieuze top 10 aan en ook Mezquita in Cordoba en de Kerk van de Verlosser op het Bloed in St. Petersburg worden getipt door bezoekers van TripAdvisor.

Als je naar Athene en de Akropolis gaat is een wandeling over de Plaka en wijk Anafiotika een tip. Anafiotika lijkt net een dorp op een Cycladen-eiland en de Plaka herbergt heel veel gezellige pleintjes, tavernes en bars.