Faliraki op Rhodos bij beste waterparken ter wereld

1 juli 2016 Bas Wanrooij
Faliraki Waterpark bij beste 25 ter wereld

Beste waterparken ter wereld – Faliraki op Rhodos

In de top 25 van beste waterparken ter wereld in 2016 is een Griekse notering terug te vinden. Op plaats 16 van deze Tripadvisor Travellers’ Choice awards staat Faliraki Waterpark op het eiland Rhodos. Eén van de grootste waterparken in Griekenland met 12 verschillende waterglijbanen. Attractiepark voor jong en oud.

Het beste waterpark ter wereld is dit jaar het Siam Park in Adeje op het Canarische eiland Tenerife gevolgd door Waterbom Bali in Kuta Indonesië en het Aquaventure Waterpark in Dubai.

Waterpark Faliraki beste van Griekenland

Het Waterpark Faliraki is de enige Griekse notering in deze lijst van de 25 beste ter wereld. Dus ook het beste waterpark van Griekenland in 2016. Je vindt het waterparadijs op 12 kilometer van Rhodos-stad en ligt verspreid over maar liefst 100.000 m2. Ben je twaalf jaar of ouder dan betaal je voor een dagje waterpret € 24,- per persoon. Kinderen van drie tot twaalf jaar mogen voor € 16,- per persoon naar binnen. Dagelijks geopend in de zomer van 09.30 tot 19.00 uur.

Drie Griekse waterparken bij beste 25 van Europa

Beste waterparken van Europa Starbeach

Beste waterparken Europa – Starbeach Chersonissos

In de Europese lijst van de beste waterparken in 2016 staan volgens de bezoekers van Tripadvisor drie Griekse waterparadijzen. Op de derde plaats vinden we Waterpark Faliraki, op de 20e plaats Starbeach in Chersonissos op Kreta en plaats 22 is voor Splash Waterpark in Tsilivi op Zakynthos. Veel Griekse eilanden hebben een groot waterpark en het is een leuk dagje uit tijdens je vakantie in Griekenland

Het Siam Waterpark op Tenerife mag zich dit jaar het beste waterpark van Europa noemen. WaterWereld in Ayia Napa op Cyprus is op de tweede plaats geëindigd.