Ontdek West Kreta

7 juli 2016 Bas Wanrooij
Ontdek West Kreta de stad Chania

Ontdek West Kreta – binnenstad van Chania

Bij het noemen van West Kreta gaat er wellicht niet direct een belletje rinkelen. Wanneer we Chania, Balos beach, de Samaria kloof en Elafonisi noemen vast wel. Een groot gebied op het eiland Kreta met heel veel vakantiemogelijkheden. Je kunt van april tot en met oktober rechtstreeks vliegen op de internationale luchthaven van Chania vanaf Schiphol, maar ook vanaf de lokale vliegvelden Eindhoven en Weeze. Ontdek West Kreta tijdens je vakantie.

West Kreta is natuur, cultuur en prachtige stranden

Voor wandelaars en natuurliefhebbers zijn het binnenland in het westen van Kreta en de historische binnenstad van Chania een tip. Diepe en lange kloven, hoge rotspartijen en rust. Cultuurliefhebbers zijn meer dan welkom in de stad Chania, maar ook in de vele kloosters die het gebied rijk is. Zoals het Agia Triada klooster en het Katholiko klooster op het schiereiland Akrotiri. Strandliefhebbers mogen de Caribische stranden van Elafonisi, Balos en Falasarna niet vergeten. Of het het z-vormige baaitje van Seitan Limania beach. Ook zijn er toeristische badplaatsen in deze regio als Agia Marina met alle voorzieningen voor de moderne toerist, of rustige vakantiebestemmingen als bij Kalyves.

Ontdek West Kreta zelf met een huurauto

Met een huurauto kun je zelf het grootste gedeelte van het westen van Kreta ontdekken. Loop bijvoorbeeld de Imbros kloof. Met de bus of een (lokale) taxi laat je je na de prachtige wandeling van acht kilometer weer terugbrengen naar de parkeerplaats. Of naar Elafonisi beach of Balos beach voor een dagje naar het strand tijdens je vakantie. De Samaria kloof, als je die wilt lopen, kun je wel beter georganiseerd boeken. Leuk is een bezoek aan een wijnhuis met een wijnproeverij. Aan eettentjes en rakí in deze streek geen gebrek. In de kleinste dorpjes is wel een kafénion of taverne te vinden.

Vakantie naar West Kreta

Ontdek West Kreta Balos beach

Ontdek West Kreta – Balos beach

Vanuit Nederland en België zijn er volop mogelijkheden om een pakketreis naar West Kreta te boeken. Een verblijf in een villa of luxe accommodatie weg van de massa. Of een rustig gelegen accommodatie dichtbij de locals. Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden in badplaatsen en meer toeristische bestemmingen.

Zelf een vliegticket boeken en daarbij een appartement of hotel zoeken is een andere optie. West Kreta heeft voor elk wat wils en is bovendien het mooiste gedeelte van het Griekse eiland.