Griekenland heeft beste boekwinkel ter wereld

31 maart 2016 Bas Wanrooij
Griekenland heeft beste boekwinkel ter wereld in Oia Santorini

Beste boekwinkel ter wereld – Atlantis books Santorini

National Geographic heeft recent een top 10 van de beste boekwinkels ter wereld gepubliceerd. In het boek “Destinations of a Lifetime” is deze boekwinkel top 10 terug te vinden. Griekenland heeft de beste boekwinkel ter wereld.

Atlantis Books in Oia op het Griekse eiland Santorini staat op nummer één in het lijstje. De locatie met uitzicht over de vulkanische krater en de zee is uniek. Evenals de prachtige verzameling van het assortiment nieuwe, al gelezen boeken en zelfs gesigneerde originele literatuur. Bijvoorbeeld de eerste Engelse editie van “Little Prince” uit 1943. De eigenaars en werknemers zijn zelf schrijvers en creëren met de boekwinkel een eigen community.

Atlantis Books in Oia is beste ter wereld

Atlantis Books is een onafhankelijke boekwinkel in Oia, één van de mooiste dorpjes van Griekenland, op Santorini. In 2004 zijn een groep vrienden uit Cyprus, Engeland en de Verenigde Staten deze book store gestart in het centrum van het stadje aan de rand van de krater. Boeken in heel veel talen, waaronder ook Nederlandstalig leesplezier.

Niet alleen voor boeken kun je bij Atlantis terecht. Ze organiseren ook ouderwetse dansfeesten, festivals, filmavonden en presentaties van (nieuwe) literatuur. Vorig jaar organiseerde men het 2015 Caldera Arts and Literature Festival. Als je op Santorini op vakantie bent is een bezoek aan deze boekwinkel een tip.