Binnenlandse vlucht of met de veerboot

7 april 2016 Bas Wanrooij
Binnenlandse vlucht op met de veerboot naar Griekenland

Binnenlandse vlucht of met de veerboot reizen

Met het vliegtuig naar Griekenland vanaf Nederland of België is tegenwoordig standaard. Afwegen of je zelf met de auto gaat en met een veerdienst van Italië naar Igoumenitsa of Patras vaart, is voor velen geen alternatief (meer). Het ligt er natuurlijk aan of een bestemming moeilijk te bereiken is en hoe lang je op vakantie naar Griekenland gaat.

Maar anno 2016 worden meer luchthavens in Griekenland aangevlogen en ook zijn er meer vluchten dan ooit tevoren. Vanuit Athene kun je traditioneel verder reizen met de veerboot vanuit Piraeus of Rafina naar je vakantiebestemming. Weleens gedacht aan een binnenlandse vlucht?

Binnenlandse vlucht Griekenland goedkoop

Aegean Airlines en Olympic Air vliegen vanuit Athene op vrijwel alle Griekse vliegvelden. Dus niet alleen de internationale vliegvelden, maar ook regionale luchthavens als die van Ioannina, Kalymnos, Milos en Paros. Bovendien is Ryanair vorig jaar gestart met binnenlandse vluchten in Griekenland. Chania, Rhodos en Santorini waren toen de bestemmingen. Nu start de Ierse prijsvechter met nieuwe binnenlandse vliegroutes naar Corfu en Mykonos. Bovendien wordt het aantal vluchten verhoogt naar Thessaloniki van zes naar zeven per week, naar Santorini van twee naar drie per dag en naar Rhodos van één naar twee dagelijkse vliegdiensten. En goedkoop.

Binnenlandse vluchten mogelijkheden genoeg

Niet alleen Aegean en Ryanair zijn aanbieders van vliegtickets voor binnenlandse vluchten in Griekenland. Zo zijn er tussen Griekse eilanden vliegdiensten met propellertoestellen van kleinere luchtvaartmaatschappijen. Sky Express verbindt de Ionische eilanden Corfu, Lefkas, Kefalonia, Kythira en Zakynthos met elkaar. En is er een verbinding van Rhodos via Samos, Chios en Lesbos naar Limnos. Terwijl Astra Airlines vliegt van Limnos naar Ikaria en veel regionale Griekse luchthavens verbindt met die van Thessaloniki. En voor een paar tientjes heb je al een vliegticket. Een beetje puzzelen met de vliegtijden, maar zeker een alternatief voor de vrij prijzige Griekse fast ferries.