Raften in Griekenland: 5 beste plekken

29 maart 2024 Bas Wanrooij

Raften op de Arachthos rivier in GriekenlandRaften in Griekenland kun je alleen op het vasteland doen. De beste plekken om te gaan raften in Griekenland vind je dan ook in Epirus én op de Peloponnesos. Deze sportieve activiteit wordt ook wel ‘white water rafting’ genoemd, omdat je met een kleine groep in een rubberboot wilde rivieren en stroomversnellingen trotseert. Gave activiteit en het lijkt moeilijker dan het is. Dan spreek ik uit ervaring en eigenlijk kan iedereen met een zwemdiploma wel mee de rivier op. Dit zijn de 5 beste plekken om te gaan raften in Griekenland.

Hele jaar door raften op de Arachthos rivier

Arachthos rivier in Epirus tijdens raftenDe Arachthos rivier behoort tot de acht langste rivieren van Griekenland. Met een lengte van 110 kilometer en whitewater level 3 en 4 is het de allerbeste plek in Griekenland om te gaan raften. Voor het hele gezin en raften kan hier kan hele jaar door. Je vindt deze Arachthos rivier in Epirus in het noordwesten van het land op een half uur rijden van de stad Ioannina en slechts anderhalf uur van het gezellige Parga. Raften met Alpine Zone over de Arachthos brengt je in vier uur langs verborgen watervallen, door prachtige en nog ruige natuur met een eindpunt onder de historische stenen Plaka boogbrug door in Tzoumerka.

Mooi plek voor raften in Zagoria: Voidomatis rivier

Deze Voidomatis rivier ligt eveneens in het noorden van het land in de streek Epirus. Deze keer niet in Tzoumerka, maar in het national park van Vikos in het fraaie UNESCO-gebied Zagoria. Ook hier kun je bijna 365 dagen per jaar de rivier op. Onderweg word je vanaf Voidomatis rivier getrakteerd op fraaie vergezichten en passeer je de nodige boogbruggen. In de zomermaanden is deze rivier ook een geliefde bestemming om te gaan kanoën en zwemmen.

Lousios rivier: ruig natuurgebied op de Peloponnesos

Naar de waterval wandelen tijdens raften Arachthos rivierOp de Peloponnesos stromen de Louisos rivier, een verderop vertakt in de Alfios rivier, heeft een lengte van 23 kilometer. Tevens is de gelijknamige kloof, waar deze rivier doorheen loopt, een populair wandelgebied.

Door de stroomversnellingen kun je in de Louisos rivier niet alleen prima raften, maar ook kanoën. Je vindt deze goede plek om te raften op 83 kilometer ten noorden van de stad Kalamata. En dus ook niet ver van kustplaatsen als Chrani en Petalidi af in het departement van Messinia.

Raften in de Evinos rivier ten noorden van Nafpaktos

De Evinos rivier ligt in een voor toeristen vrij onbekend natuurgebied ten noorden van de stad Nafpaktos. Deze Evinos rivier heeft een totale lengte van 92 kilometer en mondt uit in de Golf van Patras. Met een moeilijkheidsgraad van twee tot drie op een schaal van vijf is raften hier niet ingewikkeld. Tevens is de Evinos rivier een goede bestemming in Griekenland voor kajakken.

Whitewater rafting op de Trikeriotis rivier

Beste plek voor raften in Griekenland op de Arachthos rivierRaften op de langste rivier van Evritania, de Trikeriotis rivier, is een andere goede bestemming op het vasteland van Griekenland. Deze Griekse rivier stroomt van Karpenisi naar Prousos over een lengte van zo’n 32 kilometer. Ook hier vind je genoeg stroomversnellingen op de rivier om goed te kunnen raften.

Dit zijn onze 5 beste plekken om te raften in Griekenland. Ook op andere plaatsen wordt raften aangeboden, zoals op de Archeron rivier in de buurt van Parga. Hier vind je maar weinig stroomversnellingen, waardoor dit gedeelte wordt bestempeld als een eenvoudig gebied om te raften.