Griekenland.net adopteert monniksrob Little Bill

24 januari 2017 Bas Wanrooij
Griekenland.net adopteert monniksrob Little Bill

Griekenland.net adopteert jonge monniksrob Billy

Griekenland.net bestaat 15 jaar en heeft op de Vakantiebeurs in Utrecht een actie georganiseerd voor de zeerobben in Griekenland. Met de opbrengst van 403 euro is monniksrob Little Bill, ook wel zeehond Billy van Alonissos genoemd, geadopteerd.

De Monachus Monachus, zoals deze zeerobbensoort in Griekenland wordt genoemd, wordt bedreigd in het Middellandse zeegebied. De Griekse stichting MOm beschermt en helpt deze zeehonden in het nationaal maritiem park (National Marine Park) bij het eiland Alonissos en in de omgeving.

Monniksrob Little Bill uit Chalkidiki

Little Bill (Billy) is een jonge mediterrane monniksrob, die in november 2016 alleen is gevonden op een afgelegen strand in Sithonia bij Ormos Panagias in Chalkidiki. Zijn moeder heeft hem verlaten en vrijwilligers van de stichting MOm (Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk Seal) hebben de jonge knul van het strand gered. De pup was ondervoed en wordt momenteel verzorgd in het eerste hulp centrum van MOm op het vasteland in Attika bij Athene.

Inmiddels weegt Billy al ruim 30 kilo en zal hij binnenkort worden vrijgelaten in de Egeïsche Zee om gezond en fit naar zijn soortgenoten te kunnen terugkeren. “We zijn erg blij dat we deze jonge zeerob hebben kunnen helpen en de stichting MOm mogen steunen. De ruim 400 euro hebben we opgehaald met een Metaxa proeverij op de Vakantiebeurs in Utrecht.”, aldus Bas Wanrooij van Griekenland.net

Zeeschildpad Retsina

Vorig jaar adopteerde Griekenland.net de gewonde zeeschildpad Retsina van stichting Archelon. De schildpad is inmiddels genezen, na verzorging van meer dan twee maanden, en zwemt weer vrij rond in de Griekse wateren.