Griekenland vanuit huis

5 april 2020 Bas Wanrooij

Griekenland vanuit huisDoor de Corona-crisis kunnen we momenteel niet naar Griekenland reizen. Om toch een beetje het Griekse vakantiegevoel te creëren plaatsen we elke dag op onze Facebookpagina de mooiste foto’s van verschillende vakantiebestemmingen. Zo kom je toch een beetje in de vakantiestemming en blijven we veilig thuis. Het belangrijkste is dat we allemaal gezond blijven. Dan komen die reisjes naar ons geliefde Griekenland vanzelf wel weer.

Wanneer weer naar Griekenland op vakantie?

Wanneer we weer naar Griekenland op vakantie kunnen gaan weet niemand. De Griekse regering heeft de lockdown net verlengd tot 27 april en vluchten vanuit Nederland mogen momenteel niet in Griekenland landen. Bovendien zul, je als je er wel aankomt, eerst twee weken in quarantaine worden geplaatst. Transavia heeft alle vluchten tot en met 6 mei geannuleerd en Easyjet zelfs tot en met 31 mei. Sunweb en Eliza was here hebben al hun vakanties tot en met 28 april geannuleerd, Ross Holidays tot en met 6 mei en TUI zelfs tot en met 10 mei. Houdt de websites van de reisorganisaties in de gaten voor updates en aanpassingen.

Wat is de Corona-voucher

Je krijgt van deze reisorganisaties een zogenaamde ‘coronavoucher’ aangeboden als je reis is geannuleerd. Met deze corona-voucher kun je de door de eerder genoemde reisorganisaties geannuleerde reis op een ander tijdstip opnieuw boeken en alsnog naar Griekenland op vakantie gaan. Ook ben je als reiziger met deze voucher er zeker van dat je reissom veiliggesteld is met SGR-garantie, mocht je reisorganisatie in financiële problemen komen. Vouchers die je van luchtvaartmaatschappijen, zoals Transavia, krijgt aangeboden wegens een annulering hebben deze SGR-garantie niet.