Het liefst naar Kreta op vakantie

28 april 2017 Bas Wanrooij
Het liefst naar Kreta op vakantie

Het liefst naar Kreta op vakantie in 2017

In de poll op Griekenland.net hebben bezoekers en fans de afgelopen maanden kunnen stemmen op hun favoriete Griekse eiland. Liefst 2.298 unieke stemmen hebben we geteld en Kreta is net als vorig jaar de grote favoriet. In totaal kreeg het grootste Griekse eiland dit jaar 22% van de stemmen en dat is 6% meer dan in 2016.

Zakynthos staat dit jaar wederom op de tweede plaats, maar kreeg met 12% minder stemmen (-4%) ten opzichte van vorig jaar.

Meer Griekse eilanden bereikbaar

Het wordt steeds moeilijker om een lijstje te maken met negen Griekse eilanden waarop kan worden gestemd. De tiende optie is altijd “een ander eiland” en dit jaar bracht 12% hun stem hierop uit. Meer en meer Griekse eilanden worden aangeboden voor vakanties en ook het toenemende aantal vluchten en verbindingen zorgt voor meer toeristische mogelijkheden.

Corfu blijft een populaire Griekse vakantiebestemming en staat met 11% van de stemmen, net als vorig jaar, op de derde plaats. Kos daalde wederom in populariteit en staat met 8% van de stemmen op de zevende plaats in 2017.

Lesbos op de weg terug

Lesbos op de weg terug vakantiebestemming 2017

Lesbos op de weg terug als vakantiebestemming

Lesbos lijkt op de goede weg terug als vakantiebestemming. Het op twee na grootste Griekse eiland kreeg dit jaar 10% van de stemmen dat is met een stijging van 5% een verdubbeling ten opzichte van 2016. Met name de plaatsen Molyvos, Petra en Skala Kalloni staan bij Nederlanders weer op het lijstje voor een vakantie dit jaar.

Samos is dit jaar populairder dan in 2016 en staat met 9% van het totaal aantal stemmen op de vijfde plaats. Rhodos kreeg iets minder stemmen en bleef steken op de zeven de plaats, terwijl Kefalonia (8e) meer stemmen kreeg. Nieuw dit jaar was Lefkas als keuze in de top 10 ten koste van het vulkanische eiland Santorini.