Meer dan zon, zee en strand

21 april 2017 Bas Wanrooij
Meer dan zon, zee en strand Kefalonia in Griekenland

Meer dan zon, zee en strand – Assos Kefalonia

Vakantie naar Griekenland is teveel gericht op zon, zee en strand. Het land heeft veel meer te bieden dan alleen een strandvakantie en je kunt ook, als het overdag nog geen 30° is, met een wolkje en af en toe een klein buitje, prima op vakantie gaan naar Griekenland.

Vaak trekt het aan zee na een korte bui snel weer open en breekt de zon door. Genoeg Griekse bestemmingen die niet afhankelijk zijn van alleen zomerse temperaturen en waar van alles te zien en te doen is.

In mei staat alles in bloei en maak je de mooiste foto’s

In de maand mei staat alles (nog) in bloei in Griekenland en is de temperatuur overdag al aangenaam met gemiddelde waardes van 20° tot 25°. Misschien is de zee nog wat fris om in te zwemmen, maar op het terras in de zon is het al heerlijk toeven. Boek erbij, uitzicht op zee en met een glaasje wijn is het relaxen en genieten. En zeker dat je ook al dagen op het strand kunt liggen. Bovendien zijn de reizen in de maand mei veel goedkoper en is er altijd wel een voordelige last minute vakantie te vinden.

Mei is ook de wandelmaand in Griekenland. De natuur op bijvoorbeeld Andros, Corfu en Samos staat in bloei en het is nog lekker rustig. Overdag nog niet te warm, maar je kunt al prima in een t-shirt buiten lopen. Tevens kun je in deze reisperiode de mooiste foto’s maken. De lucht is schoon, de zee kraakhelder en de natuur zorgt voor prachtige kleuren. Die mooie foto van de zonsondergang in Oia op Santorini kun je ook eind april of begin mei maken en een stad als Rethymnon of Chania op Kreta is ook in mei al gezellig.

Culturele en archeologische bezienswaardigheden

Meer dan zon, zee en strand Santorini Griekenland

Meer dan zon, zeen en strand – Oia op Santorini

Verreweg de meeste culturele en archeologische bezienswaardigheden zijn van april tot en met oktober geopend. Zelfs in de wintermaanden zijn ze toegankelijk voor toeristen.

Is het een (half) dagje wat minder goed weer, dan is een bezoek aan een museum, kerk of klooster een mogelijkheid. Bijkomend voordeel is dat er dan nog geen hordes toeristen lopen en je in deze maanden niet hoeft te wachten in de rij voor je entreekaartje voor het Akropolis museum, Vergina of Akrotiri.