Meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie

6 september 2015 Bas Wanrooij
Meer Nederlanders naar Griekenland op vakantie Kreta

Nederlanders naar Griekenland – Kreta meest geliefd

In de eerste zeven maanden van 2015 zijn er meer toeristen naar Griekenland afgereisd. Ook het aantal Nederlanders die naar Griekenland op vakantie zijn geweest is gestegen. Tot en met juli arriveerden 395.416 vakantiegangers vanuit Nederland op de Griekse internationale luchthavens (bron: SETE Intelligence).

In totaal reisden 8.695.269 mensen met het vliegtuig naar Griekenland in de periode van januari tot en met juli van dit jaar. Een stijging van 6,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een opsteker voor de Grieken en de Griekse economie.

Nederlanders kiezen Kreta als vakantiebestemming

Het is niet verwonderlijk dat de luchthaven van Heraklion op Kreta de meeste Nederlandse toeristen mocht verwelkomen. Al jaren is Kreta de meest geliefde Griekse vakantiebestemming onder Nederlanders. Het vliegveld van Athene staat op de tweede plaats, gevolgd door Kos, Rhodos, Zakynthos en Corfu gebaseerd op het aantal aankomende passagiers. Zakynthos en Corfu zagen dit jaar tot en met juli nagenoeg evenveel Nederlandse toeristen aankomen op de internationale vliegvelden.

Nederlanders naar Griekenland op vakantie in Athene

Nederlanders naar Griekenland – Athene

Athene Airport verwelkomde in de eerste zeven maanden van 2015 al 2.389.788 buitenlandse toeristen. Een record aantal toeristen en een stijging van liefst 26,5% ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Het is dit jaar wederom de drukste luchthaven van Griekenland.

Heraklion op Kreta volgt op de tweede plaats met 1.379.981 binnenkomende passagiers. Een kleine daling van 2,1% ten opzichte van vorig jaar. De vliegvelden van Santorini (+17,1%), Skiathos (+14,3%), Karpathos (+13,8%) en  Mykonos (+10,5%) lieten tot en met juli sterke groeipercentages zien.

Meer Nederlanders vieren vakantie in Griekenland

Het aantal Nederlanders dat naar Griekenland op vakantie gaat is dit jaar gestegen. Er reisden in de eerste zeven maanden 32.580 (+9,0%) meer Nederlandse toeristen af naar de internationale Griekse vliegvelden. Vorig jaar kwamen er, over het hele jaar gemeten, 583.300 aan met het vliegtuig in Griekenland. Dit jaar lijken er meer dan 600.000 Nederlanders op vakantie te gaan naar Griekenland.